Advertentie

De boeken van Kirsten Callihan, schrijfster van de Game On-serie, hebben eindelijk voet op Nederlandse bodem gekregen. Met het boek Verovering weet Kristen in mei 2019 een goede eerste Nederlandstalige boek neer te zetten.


Anna Jones wilt maar één ding: met goede cijfers haar diploma halen. Verliefd worden op de sexy en charmante quarterback van het footballteam staat zeker niet op haar to-do-list. Alleen maar scharrelen, dat heeft ze met de populaire sporter Drew Baylor afgesproken. Alleen maar scharrelen met een paar strengels regels om haar hart te beschermen, dat kan niet mis gaan.
Drew heeft als footballspeler geleerd om altijd te blijven vechten voor wat hij wilt. En hij wilt Anna. Het scharrelen heeft bij hem inmiddels het hoogtepunt bereikt; zijn hart is gestolen door de roodharige Anna Jones.


Anna wilt met hoge cijfers haar diploma halen. In tegenstelling tot haar vrienden, Iris en George heeft ze alleen nog geen idee wat ze na het behalen van haar diploma wilt gaan doen. Waar ze al wel zeker van is, is dat ze na dit schooljaar weinig contact over zal houden met haar huidige klasgenoten. Een relatie zou dus niet in stand blijven. Reden genoeg om geen relatie te beginnen, toch?

Drew is een vechter. Als hij ergens zijn zinnen op zet dan wilt hij dat ook krijgen. De lezer krijgt al gauw een ander beeld over Drew dan dat Anna zal hebben. Door uit verschillende perspectieven te lezen word al gauw duidelijk dat Drew alle liefde die hij kan ontvangen diep in zijn hart sluit. Je krijgt al snel bewondering voor de man die niet alleen uit wilt blinken in sport, die niet alleen zijn team helpt om naar de kampioenschappen te gaan, maar je krijgt ook bewondering voor de man die goede cijfers wilt halen op school. De zekerheid en perfectie die Drew wilt hebben zorgt voor een sterk gevoel. Terwijl Anna Drew al bestempeld heeft als ‘typische sportman’.


Verovering is een cliché sportromance friends with benefits feelgood. Maakt dat her er minder spannend op? Zeker niet, Sterker nog Callihan geeft je als lezer geen mogelijkheid om te stoppen met lezen, de spanning neemt na een climax in het verhaal snel toe en de drama blijft nog een beetje in de lucht hangen. De vraag ‘komt alles nog wel goed?’ blijft in je hoofd hangen totdat het laatste hoofdstuk pas gelezen is. Naar verwachting kan ik pas in november weer gaan genieten van een boek van Kristen Callihan, nog eventjes geduld dus.

Reacties op: Iets meer dan alleen maar een sportromance

47
Verovering - Kristen Callihan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker