Advertentie

Mariëlle Brouwer, schrijfster van de New-adult serie Structure zet met haar 2e boek hoog in, Wild & Structure behoorde in 2018 tot de laatste drie genomineerden voor de Indie Awards beste karakter award. Niet heel verrassend dan ook dat ik na het eerste deel al een hoge verwachting had op dit boek.


Na een gebroken relatie met Lily is Mika met de band gaan touren. De eenzaamheid die hij voelt tijdens het touren weet hij niet te verbergen voor zijn bandleden, hij probeert alles om Lily uit zijn hoofd te zetten en door te gaan zonder relatiemateriaal. Helaas loopt de tour op z’n einde en komt hij de eerste en de beste avond dat hij terug is in Eindhoven zijn roodharige meisje weer tegen.

Lily heeft het er nog steeds moeilijk mee om Mika tegen te komen. De relatie liep niet alleen ten einde door de tour, maar ook door Lily’s angsten. Haar demonen zijn nog steeds haar grootste probleem en nu Mika weer terug is van touren wordt het haar niet echt makkelijk gemaakt.


Al vanaf het begint wordt duidelijk dat het verhaal verder gaat tussen Mika en Lily. Ze komen elkaar tegen in hun stamcafe en voeren een ongemakkelijk gesprek. Al gauw komen de emoties en de confrontaties weer omhoog, vooral bij Mika is dit duidelijk te voelen. Zijn vechtlust komt duidelijk terug in het begin van het verhaal, zijn frustraties zijn begrijpelijk en zeker ook voelbaar. Lily daarentegen voelt zich als een hert in de koplampen van een auto gevangen gehouden. Ze voelt nog wel wat voor hem, maar kunnen deze twee mensen wel samen zijn?

Ook Mika probeert het een en ander uit te vogelen. Zijn angst voor de reacties van andere mensen zit hem heel erg in de weg. Hij worstelt met het idee wat andere mensen van hem vinden, maar probeert ondertussen vooral de held uit te hangen en Lily te helpen met haar demonen. Al vrij snel in het verhaal komt de lezer erachter dat zijn voorstel om Lily te helpen hem misschien ook wel kan helpen.


Mariëlle Brouwer heeft weer een sterk boek neergezet waarin ze de confrontatie aan gaat met angsten en onzekerheden die mensen onder hun huid verborgen houden. De groei en ontwikkelingen die de hoofdpersonen aangaan zijn stapsgewijs in het verhaal terug te vinden.
De verhalen van Structure zijn zeker nog niet ten einde en gaan gelukkig ook door met andere hoofdpersonen. Het einde van Wild & Structure zorgen voor een mooie afsluiting én een spannend begin voor het 3e boek.

Reacties op: Een wilde rollecoaster

39
Wild & Structure - Mariëlle Brouwer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,50
E-book prijsvergelijker