Spotgaai

Katniss heeft ook de tweede Hongerspelen overleefd en heeft ontdekt dat er nog een District is, deze staat bekent als District 13. Wanneer ze naar District 13 wordt gebracht, komt Katniss er achter dat ze daar in het geheim een opstand voorbereiden. Ze zien haar als het gezicht van de revolutie, ook wel de Spotgaai genoemd. Ze stelt hier een aantal zware eisen aan, maar wordt het gezicht van het verzet. Peeta is compleet gehersenspoeld door het Capitool en ziet Katniss niet meer als vriendin, maar als vijand. Kan Katniss zorgen voor rust in Panem?

Het verhaal gaat verder met bekende en nieuwe personages. Dit deel is anders als de eerdere twee delen, het is zwaarder geschreven. Door de moeilijke keuzes voor vrijheid, terwijl Katniss tegelijkertijd om moet gaan met verdriet en rouw, maakt het verhaal emotioneel zwaarder. Katniss gaat van overleven, naar dappere leider van de revolutie. Ze is op zoek naar rechtvaardigheid en doet er alles aan om deze te vinden. Tijdens de drie boeken van De Hongerspelen maar Katniss een enorme persoonlijke groei door, wat je als lezer weet te raken. Bij deze boeken zit er een grotere betekenis achter het verhaal en het zet je tot nadenken.

Toen ik deze serie als tiener gelezen had, vond ik het jammer dat het was afgelopen. Maar nu... zijn er nog twee delen! Twee delen zonder Katniss, maar wel in Panem. Ik ben erg benieuwd en kijk er naar uit om deze te lezen.

5.0★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez