Advertentie

Een zeer boeiend verhaal! Ik vond het geweldig om ondergedompeld te worden in het leven zoals het was in het Europa van begin 20ste eeuw en om te leren over het spionage netwerk van vrouwen dat toch een belangrijke rol speelde tijdens de wereldoorlog.

Verhalen waarin fictie en realiteit met mekaar verweven worden spreken mij doorgaans wel aan. Maar de noot van de auteur, achteraan het boek, maakte duidelijk dat dit deze keer echt op meesterlijke wijze werd gedaan: Quinn slaagde erin om heel wat waargebeurde incidenten op een heel natuurlijke manier te verweven in haar verhaal.
Bovendien nam ze de tijd om de personages, hun leefwereld, geschiedenis en gedachtengang voldoende uit te werken zodat je echt het gevoel krijgt deze mensen te kennen en te begrijpen. Je krijgt binding met de personages en leeft met ze mee.

Enige minpuntje: de romance tussen Finn en Charlie was wat mij betreft onnodig en werkte eerder storend (een verhaal heeft echt niet altijd romantiek en seks nodig om goed te zijn), maar stoorde me ook niet zo sterk dat het een negatieve impact had op mijn score/appreciatie.

Samengevat: een aanrader !

Reacties op: Prachtige historische roman

58
Het Alice-netwerk - Kate Quinn
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,50
E-book prijsvergelijker