Advertentie
    Greet Braem Hebban Recensent

Wat een schitterend idee om dit boek uit te brengen op het moment dat zowat iedereen weet wat een escaperoom is, er misschien zelf al eentje heeft uitgeprobeerd. Het idee is simpel: je zit opgesloten, volgt een aantal aanwijzingen, lost een raadsel op en je mag eruit. En ach, ook als je de juiste oplossing niet vindt, gaan de deuren na een uurtje of wat gewoon weer open. Maar wat als dat niet gebeurt? Wat als je verblijf in de escaperoom niet een leuk spelletje is, maar ontaardt in een afgrijselijke ervaring?

Op een avond worden Vincent en zijn drie medewerkers Jules, Sam en Julie door de personeelsafdeling van hun bedrijf opgeroepen voor een vergadering. Ze worden verwacht bovenin een meer dan zeventig verdiepingen tellend gebouw, en dus nemen ze de lift. Ze zijn vol verwachting over wat hun te wachten staat, tot het licht uitvalt en de lift komt stil te staan. Door een aantal ‘aanwijzingen’ die ze vinden, komen ze al snel tot de conclusie dat ze zich in een escaperoom bevinden. Het is het begin van een vreselijke nachtmerrie…

‘De escaperoom’ kent twee verhaallijnen. De ene, waarin de vier collega’s zich in de lift bevinden, speelt zich af in het heden. Al snel komen onderlinge spanningen en een boel frustraties aan het licht. En dat terwijl ze steeds meer beseffen dat ze zullen moeten vechten voor hun leven. Daarnaast is er de verhaallijn uit het verleden, waarin we kennismaken met Sara, die moeizaam haar professionele weg zoekt en vindt. Vooral het standpunt van Sara is interessant en boeiend. Een beetje onverwacht zijn de hoofdstukken die zich in de lift afspelen niet altijd even spannend.

Goldin heeft haar vier ‘liftpersonages’ niet bepaald sympathiek neergezet. Allemaal strak in het pak en meedogenloos ambitieus. Alleen persoonlijk gewin telt, verblind als ze zijn door de miljardendeals waarmee ze dagelijks te maken krijgen. Sara en collaga Lucy lijken uit een ander vaatje te tappen, maar blijft dat zo of laten ook zij zich meeslepen in deze ratrace?

Dit boek is origineel en goed opgebouwd. Het is geschreven zoals je dat van een thriller verwacht, rechttoe rechtaan. Hoewel het op sommige punten allemaal net iets beter kan, is ‘De escaperoom’ een plezier om te lezen!

Megan Goldin is Australische en journaliste. Ze werkte als oorlogsverslaggever in Azië en het Midden-Oosten, met specialisatie internationaal terrorisme. Op dit moment werkt ze vanuit haar thuisbasis Melbourne aan haar schrijfcarrière. ‘De escaperoom’ is haar tweede thriller, de eerste die in het Nederlands vertaald werd.

Reacties op: Origineel en boeiend

256
De escaperoom - Megan Goldin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker