Advertentie

Als Lucia 6 jaar oud is en ze met haar moeder meegaat om boodschappen te doen, blijft Lucia in de auto achter. Haar moeder gaat een winkel binnen, ze komt niet meer naar buiten en ze is voorgoed verdwenen. Lucia blijft achter bij haar vader, die zich heel erg in zichzelf keert, erg veel tijd op zijn werk doorbrengt en Lucia voor het grootste deel van de tijd aan haar lot overlaat. Ze is een heel eenzaam kind, heeft een tijdje maar één vriend, die haar na verloop van tijd weer in de steek laat om zich aan te sluiten bij een groep pesters. Alleen bij Halina kan ze terecht, ze helpt haar op de boerderij. Ze mag er komen zo vaak ze wil en ze kan er haar hart luchten. Ook Halina verdwijnt uit haar leven en weer blijft ze alleen achter.

Als ze oud genoeg is, verlaat ze haar ouderlijke woning om naar de stad te verhuizen. Met haar vader heeft ze geen contact meer. Na jaren krijgt ze een telefoontje dat haar vader overleden is. Ze keert terug naar het dorp en bij het opruimen van het huis stuit ze op een wonderlijk geheim. Aan de hand daarvan gaat ze op onderzoek uit en ze doet wonderbaarlijke ontdekkingen. Om geen spoilers weg te geven, is het zeer aan te raden het boek zelf te lezen.

De titel is treffend gekozen. Door de pesters wordt ze vaak voor Lam uitgescholden. Als een mak lam laat ze zich naar de slachtbank leiden tot ze veel jaren later de regie weer in eigen hand neemt in haar leven. Het boek leest heel prettig, het taalgebruik is prachtig en het verhaal blijft van het begin tot het eind boeien. De opbouw is schitterend gedaan. In flashbacks komen we steeds meer te weten uit het leven van Lucia. Het heden en verleden sluiten steeds naadloos op elkaar aan.

Lam is zo’n boek dat je omver blaast, je kunt het niet wegleggen. En als het boek uit is, blijft het nog heel lang doorwerken. Wat een geweldig debuut heeft Hannelore Bedert geschreven! Hopelijk verschijnt er nog veel meer van haar hand

Reacties op: Intrigerend debuut

208
Lam - Hannelore Bedert
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50
E-book prijsvergelijker