Advertentie

Als Anansi de spin zijn leeggeplunderde koelkast en de grote pootafdruk voor zijn deur ziet, weet hij al hoe laat het is: Tijger is weer langs geweest en heeft zich tegoed gedaan aan al het lekkere eten van Anansi en zijn vrienden in het woud. Tijd om Tijger een lesje te leren! Alle dieren bibberen van angst voor Tijger, maar Anansi niet. Die schudt zo een sluw plannetje uit zijn mouw om Tijger op zijn plek te zetten.

“Anansi de spin en de gulzige tijger” is het eerste deel van een nieuwe serie over Anansi. Deze ondeugende spin weet jong en oud al generaties lang te boeien. Hij speelt de hoofdrol in tal van West-Afrikaanse, Surinaamse en Caribische volksverhalen. Eigenlijk is dit verhaal een cultureel erfgoed in een modern jasje. Het prentenboek is geschreven uit het perspectief van de slimme en moedige spin Anansi die samen met zijn vrienden de grote en sterke tijger een lesje wil leren. Want wie niet groot of sterk is, moet slim zijn.

Dit prentenboek en dan vooral de illustraties van Moldybyrd Studio zijn één en al kleur en vrolijkheid. De kleuren knallen van de pagina’s af en je kunt niet anders dan blij worden van al deze pracht en praal. Het heeft echt een beetje een Afrikaanse sfeer en de kleuren zijn allemaal heel warm en gezellig. De vormgeving is supermooi gedaan, hier en daar hebben ze wat gespeeld met de letters. Zo kun je met voorlezen bijvoorbeeld bepaalde zinnen harder voorlezen omdat de dieren dan zenuwachtig of bang zijn. Als voorlezer kun je met dit boek helemaal losgaan. De illustraties bevatten veel details en zijn ontzettend prettig om naar te kijken. De dieren zijn allemaal heel mooi en realistisch neergezet en ook de gevoelens en emoties die ze hebben zijn duidelijk af te lezen van de illustraties.

De schrijfstijl van Iven Cudogham is heel vlot, grappig en prettig. Er staan geen moeilijk woorden in de tekst en daarom is dit prentenboek ook goed te volgen en begrijpen voor jonge kinderen. Voor je het weet is dit leuke verhaal alweer uitgelezen, maar na één keer lezen verliest het zeker niet zijn charme. Het is na meerdere keren voorlezen nog steeds ontzettend leuk en tof. De tekst en illustraties vullen elkaar perfect aan en kinderen zien het verhaal als een film voor hun ogen afspelen. “Anansi de spin en de gulzige tijger” zal het hart van veel kinderen veroveren en voor vele een nieuw lievelingsboek in de kast zijn. Geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

Reacties op: Een verhaal over een slimme en moedige spin!

10
Anansi de spin en de gulzige tijger - Iven Cudogham
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners