Advertentie

Izzy en haar vrienden zijn enorm verrast als juf Jane ineens mega aardig doet. Ze lacht veel en danst door de klas, ze hoeven zelfs niet te rekenen. Hier klopt iets niet, ze snappen er niks van. Wat is er toch aan de hand? En wat doet die teddybeer met “je bent geweldig” op zijn buik op de tafel van de juf? Juf houdt helemaal niet van lieve en schattige beertjes. Juf Jane is juf Jane niet meer, dus ze moet wel in de greep zijn van de baby-aliens. En nu gaan ze natuurlijk proberen om iedereen in aliens te veranderen: HELP! WEGWEZEN!

Vanaf de eerste pagina van “baby aliens hebben de juf” weet je dat dit een hilarisch verhaal gaat worden. Een verhaal vol met kinderlogica en hele veel kinderfantasie. Ik heb dit boek met ontzettend veel plezier gelezen. Het is voor kinderen zeker tof, maar eigenlijk is het gewoon voor elke leeftijd leuk. Het verhaal is op veel stukjes heel herkenbaar zowel voor kinderen als voor ouders en dat maakt bepaalde situaties gewoon mega grappig. Het is ook zeker geschikt om voor te lezen, helemaal in de klas. Het verhaal speelt zich af in groep zes, dus absoluut extra leuk om het dan ook in deze groep voor te lezen.

De vormgeving van “baby aliens hebben de juf” is heel gaaf gedaan. Door het gehele boek heen zien je allerlei illustraties van Thomas Flintham in zwart/wit/grijs. Je ziet vooral heel veel stukjes van aliens, wat het verhaal nog net even wat drukker en hysterischer maakt. Het is een gezellige chaos en daarom zullen heel veel kinderen van dit verhaal smullen. Juist omdat het vol zit met al die gekkigheid. De tekst is vrij groot en er staan hier en daar ook woorden groot of dik gedrukt. Elk nieuw hoofdstuk begint als een post-it wat echt zo’n school gevoel geeft. Izzy en haar vrienden hebben een hele rijke fantasie en je gaat helemaal mee in hun gedachten en theorieën. Je begint zelfs bijna in de baby aliens te geloven. Het verhaal is ondanks dat het over aliens gaat niet eng of extreem spannend.

De schrijfstijl van Pamela Butchart is vlot, luchtig en ze heeft een enorme gave om grappig te zijn. Je zit gedurende het verhaal met een lach op je gezicht en af en toe moet je ook hardop lachen om de situaties. Uiteindelijk zijn er hele logische verklaringen die je als oudere lezer al iets eerder door zult hebben. Het verhaal is zo beschreven dat je het idee hebt zelf ook op school rond te lopen. Je vliegt door het verhaal heen en aan het einde sla je het met een lach dicht. “Baby aliens hebben de juf”is echt een dikke aanrader voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar!

Reacties op: Ge-wel-dig grappig kinderboek!

2
Baby-aliens hebben de juf - Pamela Butchart
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99
E-book prijsvergelijker