Advertentie

In “Bobbi viert kerst” gaat Bobbi met papa een kerstboom halen. Eenmaal thuis gaan ze hem natuurlijk met zijn alle versieren. Ook maakt Bobbi mooie kerstkaarten voor zijn oma en zijn vriendjes. “Bobbi viert Kerst” is een gezellig en vrolijk kerstverhaaltje voor peuters.

De Bobbi-boekjes zijn altijd bij veel kinderen erg populair. Ook “Bobbi viert Kerst” is weer een ontzettend leuk, vrolijk en feestelijk verhaaltje. Het zijn allemaal hele herkenbare onderwerpen voor kinderen, allerlei dingen die belangrijk zijn tijdens de kerst komen voorbij. Het verhaaltje is helemaal op rijm geschreven door Ingeborg Bijlsma, wat natuurlijk heerlijk vlot en soepel voorleest. Geen moeilijke woorden en daardoor is dit verhaaltje zeer geschikt voor jonge kindjes.

De illustraties van Monica Maas versterken de tekst enorm en kinderen kunnen zich daardoor nog beter inleven in dit kleine beertje. De illustraties zijn vrolijk en kleurrijk en geven duidelijk weer wat er ook al in de tekst geschreven staat. De illustraties hebben voldoende details maar ook weer niet te veel, waardoor de rust wel bewaard blijft. Ideaal boekje om voor te lezen rond deze periode in aanloop naar de kerst.

Aan de linkerkant van de pagina vind je een mooie grote illustratie verdeeld over de hele pagina en aan de rechterkant vind je vier regels met tekst, aangevuld met een kleine illustratie. Doordat het elke keer hetzelfde patroon is, zorgt dat voor herkenning bij kinderen. Het zorgt ervoor dat het boekje duidelijk en herkenbaar is. Ook de kaft van het boekje zorgt voor herkenning en kinderen zullen in de winkel al zeggen: Kijk daar heb je Bobbi!

De Bobbi boekjes zijn natuurlijk ontzettend fijn in gebruik en zeer geschikt om voor te lezen. Zowel thuis, als op de opvang of voor op de peuterspeelzaal. Kinderen worden absoluut blij van dit lieve beertje en zijn knuffels. “Bobbi viert Kerst” is zeker een boekje dat de echt Bobbi fans in hun boekenkast willen hebben staan. Als dit je eerste Bobbi boekje is zal je verzameling de komende tijd vast gaan uitbreiden. Eenmaal één Bobbi boekje in de kast dan er volgen er vanzelf meer.

Reacties op: Lief kerstverhaaltje voor peuters!

1
Bobbi viert kerst - Ingeborg Bijlsma Monica Maas
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker