Advertentie

Volg Clara op haar betoverende avontuur in deze navertelling van het klassieke verhaal. Zie hoe de notenkraker strijdt met de muizenkoning, ontmoet de suikerboonfee, reis naar snoepjeseiland en val van de ene in de andere verbazing. Druk op de muzieknoten op elke pagina om zo het verhaal helemaal tot leven te laten komen met de muziek van Tsjaikovski.

Dit prenten- en muziekboek zit zo ontzettend mooi in elkaar. Magische illustraties aangevuld met prachtige korte stukjes klassieke muziek, dit boek is echt betoverend. Het begint al bij de prachtige rode kaft met glinsterende gouden details die echt meteen een bepaalde magische kerstsfeer neerzet. Als je het boek vervolgens openslaat zie je dat het net zo mooi is als de buitenkant je al deed vermoeden.

De illustraties van Jessica Courtney-Tickle bedekken de gehele pagina’s. Ze hebben speciaal voor de tekst sierlijke kaders gemaakt, zodat de tekst opvalt. Pluspunten voor de vormgeving, alles klopt aan dit boek. Per pagina vind je ook een muzieknoot-knopje, zodra je daarop drukt komt de pagina tot leven met de muziek van Tsjaikovski. Het zijn maar korte fragmentjes, maar voor kinderen is dat lang genoeg. Nu hoeven ze niet een heel nummer uit te zitten voordat ze op het volgende knopje mogen drukken. Die knopje werken natuurlijk betoverend voor kinderen, ze hebben het ene knopje nog niet ingedrukt of staan alweer te springen om op de volgende te drukken.

Het verhaal van “de notenkraker” leest enorm prettig en vlot weg en is ook goed te begrijpen voor kinderen. De tekst is veel meer van deze tijd, dan het originele verhaal en het is ook veel kindervriendelijker geschreven. Wat ontzettend fijn is want zo kunnen ook jonge kinderen al genieten van deze prachtige klassieker. Binnen de kortste keren is het boek alweer uit, maar gelukkig blijft het leuk en kun je het gewoon steeds weer opnieuw (voor)lezen. De muziek maakt dit boek absoluut wel extra bijzonder en speciaal. Achterin dit boek vind je ook een pagina waar je nogmaals alle muziek aktes kunt beluisteren, een stukje over de componist en de uitleg van een aantal muzikale termen. Dit boek is echt een compleet plaatje, met alles erop en eraan.

Deze navertelling van “De notenkraker” is absoluut een boek dat in iedere boekenkast thuishoort. Het is een genot om dit boek samen met de kinderen te lezen en beluisteren. Daarnaast is dit boek ook zeer geschikt om cadeau te geven. “De notenkraker” is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar.

Reacties op: Een bijzonder mooi prenten- en muziekboek

2
De notenkraker - Jessica Courtney-Tickle
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker