Advertentie

Er was eens… Een meisje met de naam Cerise. Cerise wil heel graag schrijfster worden en dus krijgt ze van haar moeder een nieuw dagboek om daarmee een begin te maken. Hoe ze op haar verhalen komt? Ze bestudeert graag mensen en probeert dan te bedenken hoe hun leven in elkaar steekt en nog belangrijker wat hun geheimen zijn. Ze probeert altijd iets te ontdekken. Op dit moment observeren Cerise en haar twee beste vriendinnen iemand die heel geheimzinnig is. Zou ze kunnen ontdekken wie meneer vraagteken is en wat hij nou toch helemaal alleen elk weekend in het bos doet?

Eerste even dit: WAUW! Wat is “het dagboek van Cerise, de stenen dierentuin” een ontzettend mooi en bijzonder stripboek. Het verhaal zit harstikke goed en sterk in elkaar en aangevuld met al die mega toffe illustraties maakt dat het tot een echt pareltje. Ik kan niet wachten om het tweede deel ook te lezen. Ik moet jullie eerst even iets opbiechten: Ik heb dus echt in geen jaren een stripboek in mijn handen gehad, laat staan er één te hebben gelezen. Maar ik kan nu zeggen: Ik heb serieus iets gemist in mijn leven al die tijd (haha). Dat gaat vanaf nu dus veranderen want er is nog zoveel leuks en moois te ontdekken en ik heb dus nog echt jaren in te halen.

In “het dagboek van Cerise” worden handgeschreven dagboekfragmenten afgewisseld met alle gebeurtenissen in stripvorm. Wat direct al zorgt voor variatie en afwisseling, het is dus meteen ook al meer dan alleen een stripboek. Het hoofdpersonage Cerise weet meteen je hart te veroveren. Ze is een heerlijk nieuwsgierig, ondernemend, stoer, avontuurlijk, hulpvaardig meisje, dat ook nog eens echt staat voor haar standpunten.

Haar zoektocht samen met haar vriendinnen naar meneer vraagteken is ontzettend spannend en met de pagina die je verder komt, kom je steeds dichter bij de ontknoping. Je legt als het ware elke keer een stukje van de puzzel, totdat deze klaar is. Maar dan is het nog niet afgelopen, het verhaal gaat daarna nog verder. Ik ga niet zeggen wat je daarna zult beleven met Cerise, dat hou ik geheim. Dat is geheel aan jullie om zelf te gaan ontdekken. Wat ik wel kan vertellen is dat het bijzonder is en dat ik op een geven moment zelfs met een brok in mijn keel zat te lezen. Wat een fantastisch avontuur met een nog veel mooiere boodschap.

De tekst van Joris Chamblain raakt je echt. Hij heeft een hele mooie manier van schrijven en boodschappen overbrengen. De illustraties van Aurélie Neyret versterken de tekst daarnaast ook nog eens enorm. Het is natuurlijk een strip en dat zorgt ervoor dat je alles als een film voor je ogen ziet afspelen en dat maakt het allemaal nog echter. Je leeft daardoor echt mee met de personages en waant jezelf in het bos bij Cerise en haar vriendinnen.

“Het dagboek van Cerise, de stenen dierentuin” is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer een jaar of tien. Maar geloof mij alsjeblieft als ik zeg dat een volwassene hier net zoveel van zal genieten. Dit verhaal is tijdloos en prachtig. En absoluut ook een aanrader voor kinderen die niet graag lezen. Dit stripboek is absoluut een waardige vervanging voor een leesboek!

Prijs: €19,95 (HC), €9,95 (PB)
ISBN: 9789463065528
Aantal pagina’s: 80

Reacties op: Wauw.. Wauw.. wauw!!

2
De stenen dierentuin - Joris Chamblain Aurélie Neyret
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker