Advertentie

In het prentenboek “de verjaardag van de luiaard” is luiaard jarig. Alle dieren versieren zijn boom en verrassen hem. Alleen is de luiaard hier ook wel blij mee? Hij is eigenlijk een beetje overdonderd en weet niet echt wat een verjaardag nu precies inhoud. Alle dieren vertellen wat voor hun een ideale verjaardag is: taart, dansen, cadeautjes en vooral uitbundig feest vieren. Maar is dat ook wat de luiaard wil doen op zijn verjaardag? Het is tenslotte zijn dag…

De kaft van dit prentenboek is alleen al ontzettend mooi, maar zodra je hem open doet, sta je echt versteld van de prachtige vormgeving. Heel het boek staat bomvol met geweldige illustraties. Hele grote en kleurrijke illustraties die het gehele oppervlakte van de pagina’s bedekt. Ondanks dat de pagina’s druk zijn, vol met details staan en er veel verschillende kleuren zijn, straalt het boek toch heel veel warmte, sfeer en een bepaald soort rust uit. Je kunt het boek heerlijk samen met je kinderen bekijken, er is zoveel te zien!

De dieren in “de verjaardag van de luiaard” zijn heel opgetogen en willen heel graag een groot en spectaculair feest vieren. Aan de andere kant is er de luiaard die liever lekker sloom is en het allerliefste gewoon lekker wil slapen. Er is gedurende het verhaal een hele mooie balans tussen deze twee uiterste. En je voelt tijdens het lezen ook echt hoe de luiaard zich voelt. Door dit prentenboek voor te lezen aan kinderen, leren ze dat niet iedereen zit te wachten op een groot feest voor zijn/haar verjaardag. Daarnaast laat het ook mooi zien dat iedereen iets mag vinden, maar tegelijkertijd ook iedereen in zijn/haar waarde gelaten wordt. Tenslotte mag iedereen zijn verjaardag vieren op de manier die ze zelf willen.

De illustraties van Aron Dijkstra versterken de tekst enorm, maar vooral versterken ze hoe de luiaard zich voelt. Dat is echt de kracht van dit prentenboek. Je inleven in iemand die anders denkt dan jij en het begrijpen is best wel lastig, maar met dit prentenboek is het gewoon duidelijk. Je voelt gewoon als je naar de illustraties kijkt wat de luiaard er allemaal van vindt. Kinderen kunnen zich aan de hand van de illustraties dus veel beter inleven in het verhaal. De schrijfstijl van Caren Peeters is heel erg fijn, alles is op een hele grappige maar toch serieuze manier uitgelegd. Het is gewoon alles bij elkaar een compleet verhaal dat mooi in balans is.

Het is zo leuk om als ouder dit boek voor te lezen, met alle verschillende stemmetjes van de dieren. Jong en oud zullen beide enorm genieten van dit leuke prentenboek. Ik vind het absoluut een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 4.

Reacties op: Het vieren van je verjaardag kan op vele manieren!

6
De verjaardag van de luiaard - Caren Peeters
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,95
E-book prijsvergelijker