Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Rebecca kan zich haar vader Leo Sampson nauwelijks herinneren. Het enige wat ze weet is dat hij een geliefde kindertelevisiester was die spoorloos verdween toen ze zes jaar oud was. Maar wanneer Ellis, een journalist, opduikt om informatie over Leo te vragen, begint ze zich af te vragen of er meer achter het verhaal van haar vaders verdwijning zit dan haar familie haar doet geloven. Dan krijgt Rebecca een boek met zeven sprookjes, geschreven door Leo, opgedragen aan zijn dochter. Door de magie van elk van deze verhalen krijgt Rebecca de kans om te ontdekken wie haar vader was en wat hij heeft meegemaakt - en zelfs waar hij nu zou kunnen zijn...

“De verloren verteller” is het debuut van auteur Amanda Block. Je leest het verhaal vanuit het perspectief van Rebecca en doordat je leest wat zij denkt en voelt kun je je goed inleven in het verhaal.
In het begin is het verhaal heel mysterieus en geheimzinnig, waardoor het meteen veel vragen oproept. Hoe kan haar vader (Leo) zomaar van de ene op de andere dag verdwenen zijn? Niemand heeft ooit nog iets van hem gehoord of vernomen na die dag. Daarnaast zwijgt iedereen inclusief haar familie over haar vader, wat natuurlijk wel erg raar en vreemd is. Nadat een journalist probeert informatie te achterhalen over Leo, is Rebecca nu nog nieuwsgieriger geworden? Wat is er met haar vader gebeurd al die jaren geleden? Zo begint Rebecca haar zoektocht, ze heeft antwoorden nodig.

Het is een verhaal dat vooral in het begin even inkomen is, omdat het zich heel langzaamaan opbouwt is het soms wat te langdradig. Als de sprookjes hun intreden doen via het boek dat ze van haar oma krijgt, begint er wat meer vaart in te komen. De sprookjes werden geschreven door haar vader, zal Rebecca via dit boek dan aanwijzingen kunnen vinden? Je leest als lezer ook zelf deze sprookjes met Rebecca mee. Dit gaf het boek een magische, maar ook donkere en griezelige sfeer. Vanaf dit moment heeft het verhaal je in zijn greep en word je steeds nieuwsgieriger. Het is dan veel lastiger om het boek aan de kant te leggen, omdat je gewoon moet weten hoe het af gaat lopen.

De schrijfstijl van Amanda Block is mysterieus, fascinerend, origineel en meeslepend. Heel mooi hoe je langzaamaan de puzzelstukje neerlegt en je op een geven moment door hebt wat zich hier nu allemaal precies afspeelt. Er zit veel in dit verhaal, mentale gezondheid, persoonlijk ontwikkeling, de kracht van verbeelding en het vinden van je eigen plekje in de wereld. Toch ontbrak er soms wat diepgang op bepaalde stukjes, waardoor ik persoonlijk niet het echte wauw-gevoel kreeg. Toch denk ik dat veel romanliefhebbers wel van “De verloren verteller” zullen genieten, omdat het zo origineel en ontroerend is.

Reacties op: Mysterieuze en ontroerende roman..

73
De verloren verteller - Amanda Block
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners