Advertentie

Het stormt in Dierendorpje! De dieren kunnen niet slapen door alle vreemde en enge geluiden die ze horen door de wind. Ze zijn een beetje bang in het donker. Daarom vluchten ze allemaal naar Gijs, de dappere grijze olifant.
Er kloppen nog meer dieren aan:
de kleine hondjes en mama hond.
Voor Gijs is er in bed geen plaats meer.
Die ligt nu mopperend op de grond.
Hoe zal Gijs dit allemaal gaan oplossen? Kan hij de andere dieren duidelijk maken dat het donder helemaal niet eng is?

Er is weer een nieuw dierendorpje verhaaltje verschenen en wat is “in de maneschijn” een mega lief voorleesverhaal op rijm. Verhalen over dieren zijn eigenlijk altijd wel goed bij kinderen en dit boekje is nu al absoluut een succes hier thuis. Een mooi thema bang zijn in het donker en dat het eigenlijk helemaal niet zo eng is als je eigenlijk denkt.

Een extra tof iets aan dit prentenboek is, dat er dus achter in het boek een bijpassend liedje geschreven staat. Dit liedje “schitter, sterretje, schitter!” is ingezongen door Kim-Lian van der Meij en te beluisteren via Spotify, YouTube of Apple Music. Je kunt dus eerst heerlijk voor het slapen gaan dit lieve verhaaltje samen lezen en vervolgens lekker gaan liggen en luisteren naar het bijbehorende liedje. Echt zo’n ontzettend leuke extra toevoeging.

“In de maneschijn” leest heel erg vlot, fijn en soepel weg. Dat komt vooral door de rijmende zinnen, dat is toch altijd gewoon extra prettig met voorlezen. Daarnaast staan er geen moeilijk woorden in de tekst en is het verhaaltje goed te begrijpen voor jonge kinderen. Voor je het weet is het boekje alweer uit, maar niet getreurd want dit verhaaltje blijft leuk, ook als je het meerdere keren leest. Het verhaaltje is geschreven door Gitte Spee & Kim-Lian van der Meij en het is heel gemoedelijk en lief. Al die dieren die bij elkaar in bed kruipen, dat heeft toch wel iets schattigs, maar toch is het ook stoer omdat ze toch uiteindelijk besluiten om in het donker naar buiten te gaan.

De illustraties van Gitte Spee zijn weer een feest van herkenning voor iedereen die weleens boekjes van haar heeft gelezen/bekeken. Hele lieve, vrolijke en kleurrijke illustraties, met warme en zachte kleuren. Op een bepaalde manier stralen de illustraties een soort van rust uit en daarnaast zijn ze gewoon heel erg fijn om naar te kijken. Door de illustraties komt het boekje helemaal tot leven en zo zien kinderen het verhaal als een film voor hun ogen afspelen. “In de maneschijn” is een aanrader en het allerleukste voor kinderen in de peuter- en kleuterleeftijd.

Reacties op: Een geweldig leuk verhaaltje op rijm!

1
Dierendorpje in de maneschijn - Gitte Spee Kim-Lian van der Meij
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker