Advertentie

Dit vrolijke versjesboek is het kinderboekendebuut van presentatrice Nicolette Kluijver. In deze bundel vind je allemaal versjes over het leven op de boerderij. Versjes over een trots pauwenkuiken, een opschepperige papegaai die eigenlijk liever lief en stil wil zijn en over kat Karel die zich aan het klaarstomen is voor een nieuw wereldrecord. Wat een gezellige beestenbende. Een boek dat veel kindjes blij gaat maken.

Wat een heerlijk boek om voor te lezen. Allemaal grappig en leuke versjes op rijm over vooral veel verschillende dieren die leven op de boerderij. Het bezoeken van een boerderij is als je kind bent natuurlijk echt iets ontzettend tofs, allemaal dieren die je kunt knuffelen, voeren en aaien. Dit boek is dus erg herkenbaar voor kinderen. Door de rijm leest het ook nog eens enorm prettig voor. Je kunt ervoor kiezen om 1 versje voor te lezen, of een aantal achter elkaar. Ideaal dus ook voor kinderen die zich iets minder goed kunnen concentreren, dan is het boekje makkelijk aan de kant te leggen en op een later tijdstip weer op te pakken.

De illustraties in “dierenpret” zijn gemaakt door Madeleine van der Raad en passen echt perfect bij de versjes. Heel tof hoe de illustraties rust uitstralen maar toch ontzettend vrolijk zijn. Het zijn geen illustraties die bestaan uit enorm veel details en juist daardoor zijn ze prettig om naar te kijken. Doordat de dieren pret uitstralen, maakt dat je als lezer ook blij.

Wat ik ook sterk vind aan “dierenpret” is dat Nicolette Kluijver op een hele toffe manier laat zien dat je bijvoorbeeld zelf je groente kunt kweken en je melk en eieren van de koe en de kip krijgt. Maar het allermooiste is dat je leest en merkt dat ze gewoon ontzettend dol is op al die dieren. Ze knuffelt ze, praat tegen ze en bedankt ze voor alles! Wat een mooi mens en wat een geweldig prentenboek zet ze hier neer.

Kortom, “dierenpret” is een grappige en vrolijke versjes bundel over het boerenleven. Zowel leuk voor jonge als oude dierenliefhebbers. Echt een aanrader!

Reacties op: Van dit versjeboek word je gegarandeerd blij!!

5
Dierenpret - Nicolette Kluijver
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 13,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker