Advertentie

Donderkopje is een kikker. Nou ja, bijna dan. Ze is nog erg klein, kleiner dan al haar broertjes en zusjes. Ze moet extra haar best doen om de ander bij te houden. En dan is er ook nog dikke blub, de grootste, vetste en gemeenste vis in de vijver. Als plotseling al haar broertjes en zusje een voor een verdwijnen, vraagt donderkopje zich af wat er nu precies met hen is gebeurd. Waar is iedereen gebleven? Waarom blijft donderkopje als enige helemaal alleen achter?

Elk kind heeft weleens een vissenkom thuis of op school gehad waar ze kikkerdril in hebben laten groeien. Hoe fascinerend is het om te zien dat zo’n slijmerig geheel met zwarte stipjes uitgroeit tot echte kikkertjes. In donderkopje maak je dit proces ook mee, maar dan speelt het zich af in een vijver. Voor veel kinderen zijn de stapjes in het groeiproces heel herkenbaar en dat maakt het ook extra leuk om dit verhaal te lezen. Benji Davies heeft een heel realistisch verhaal neergezet waar kinderen ook nog eens iets van kunnen leren.

Het eerste dat je opvalt aan dit boek is de prachtige, kleurrijke cover. Zodra je het boek openslaat zie je meteen dat dit gehele boek gevuld is met net zulke prachtige illustraties. De vrolijke en drukke kikkervisjes zijn heel speels en kleurrijk neergezet en de pagina van dikke, gemene blub is als tegenstelling daarop weer donker en grauw. Benji Davies weet de emoties altijd heel mooi in de illustraties te verwerken. Je leeft gedurende het verhaal echt mee met donderkopje. Kinderen zien door middel van de illustraties het verhaal als een film voor hun ogen afspelen en daardoor begrijpen ze het verhaal ook veel beter.

De schrijfstijl van Benji Davies is altijd heel lief, vlot en prettig. De tekst is heel erg duidelijk en er staan geen moeilijke woorden in. Je zwemt binnen de kortste keren zo naar het einde van dit verhaal. “Donderkopje” is een ideaal prentenboek om voor te lezen, zowel thuis als in de klas zullen kinderen er enorm van genieten. Doordat dikke blub (de grote gemene vis) in het verhaal rond zwemt, brengt dat toch ook nog een beetje spanning met zich mee, waardoor je helemaal graag wilt weten hoe dit verhaal af gaat lopen.

Kortom, een heel sfeervol en realistisch verhaal met geweldig mooie illustraties voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar. Absoluut een aanrader voor alle kinderen die graag prentenboeken lezen over dieren en de natuur.

Eerder verschenen er onder andere van Benji Davies al de prentenboeken: “de kleine walvis”, “het eiland van opa” en “oma vogeltje”.

Reacties op: Een sfeervol en realistisch verhaal!

9
Donderkopje - Benji Davies
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99
E-book prijsvergelijker