Advertentie

In “er zit een weerwolf in mijn tent” volgen we Izzy en haar vrienden. Ze gaan een aantal dagen met de hele klas kamperen in het bos. Alleen gebeuren er wel hele vreemde dingen. Waarom horen ze dat griezelige gehuil elke nacht? Maar dan zien ze de harige benen van de gymjuf en dat ze tijdens de avond barbecue wel erg dol is op vlees. Opeens weten ze het zeker er is een weerwolf mee op kamp. Zullen Izzy en haar vrienden kunnen ontsnappen?

“Er zit een weerwolf in mijn tent” is weer net zo hilarisch als het eerder verschenen boek “baby aliens hebben de juf” van Pamela Butchart. Ook dit verhaal zit weer vol met kinderfantasie en kinderlogica. Sommige situaties en denkwijzen van de kinderen zijn echt mega grappig en absoluut enorm herkenbaar voor de meeste kinderen en natuurlijk ook hun ouders. Dit verhaal is zeker een aanrader om voor te lezen, zowel leuk voor thuis als voor in de klas. Jong en oud zal smullen van dit af en toe enge maar vooral grappige verhaal.

De schrijfstijl van Pamela Butchart is luchtig, vlot en bomvol met humor. Je vliegt echt door dit verhaal heen en voor je het weet is het uit. Het is een gezellige chaotische bende en je gaat helemaal mee en op in de theorieën en gedachten van Izzy en haar vrienden. De vormgeving van de tekst is heel gaaf gedaan. Als voorlezer kun je ook helemaal losgaan. Sommige woorden zijn groot, onderstreept, omcirkelt en ga zo maar door. Juist met die stukjes kun je leuk spelen met je stem, je kan je stem verheffen of juist zachter praten om het spannender te maken. Eigenlijk gaat het met dit verhaal allemaal vanzelf.

Door het gehele boek heen vind je allerlei zwart/wit/grijs illustraties van Thomas Flintham. Natuurlijk staat vooral de weerwolf centraal maar daarnaast zijn er ook veel illustraties die de tekst op dat moment extra versterken. Kinderen kunnen zich daardoor nog beter inleven in het verhaal. Het verhaal zit vol met gekkigheid en dat wordt ook nog eens extra benadrukt door de illustraties. Naast de tekst is er dus ook genoeg te bekijken. Juist doordat er een mooie balans is tussen tekst en illustraties zullen ook kinderen die minder van lezen houden, aangetrokken worden door deze boeken. Het blijft natuurlijk altijd een smaak dingetje, niet iedereen kan elke boek leuk vinden. Maar zoals jullie ondertussen gemerkt zullen hebben, ben ik in elk geval wel ENORM fan!

Eerder verscheen al van auteur Pamela Butchart het boek “baby aliens hebben de juf” en binnenkort verschijnt ook haar derde boek “De meester is een vampierrat”.

Reacties op: Weer een hilarisch verhaal!

1
Er zit een weerwolf in mijn tent - Pamela Butchart
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99
E-book prijsvergelijker