Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Waarom zijn dieren eigenlijk giftig? Hoe komen ze aan hun gif? En waarom is gif veel belangrijker dan we denken? Wist je dat gif heel nuttig kan zijn? En dat er twee verschillende soorten giftige dieren zijn? In dit boek komen ze allemaal aan bod: Bonte slangen, heftige wespen, felgekleurde kikkers, wrattige padden en sierlijke kwallen. De wereld va gif is spetterend en kleurrijk. Naast alles wat je altijd al wilde weten over dit giftige goedje, kun je ook genieten van spannende, grappige en fijne verhalen die je meenemen naar het jachtgebied van een zwarte mamba, naar de jungle in de tijd van de ontdekkingsreizigers en naar de keizertijd waarin gif magische krachten bezat.

“Gif in het dierenrijk” is een leuk en leerzaam boek geschreven door Mátyás Bittenbinder en Barend Last, met voorwoord van Freek Vonk. Dit boek gaat over alles wat met gif en giftige dieren te maken heeft. Het staat van voor tot achter bomvol met informatie, feitjes en weetjes. Er komen over de hele wereld meer dan honderdduizend giftige dieren voor, zowel op het land, als in het water en de lucht. Dit boek neemt je mee op reis over de hele wereld en gaat je heel veel leren over deze dieren. Je leert wat gif nu precies is en hoe het werkt. Het boek is opgedeeld in vier delen en in elk deel bespreken ze weer andere dingen rondom gif. Gif is de rode draad van dit verhaal en het zit door alles heen verweven. Heel knap hoe bioloog Mátyás Bittenbinder en schrijver Barend Last dit boek zo goed in elkaar hebben gezet, het is perfect in balans met alles erop en eraan, het eindresultaat zal zeker een hoop kinderen aanspreken en ze natuurlijk een hoop giftig leesplezier bezorgen.

De vormgeving van dit boek is echt ontzettend tof gedaan. Naast de tekst is er ook genoeg te bekijken en doordat kinderen ook een beeld krijgen bij het onderwerp waarover het op dat moment gaat, is alles ook direct goed voor ze te begrijpen. De tekst en de illustraties sluiten perfect op elkaar aan. De illustraties werden gemaakt door Dagmar Heikens & János Bittenbinder en laten het gehele mooi tot leven komen. Het is absoluut geen slaapverwekkend saai informatieboek, maar het is juist heel speels, leuk, gaaf en kindvriendelijk. Het is absoluut een aanrader om “gif in het dierenrijk” in de schoolbibliotheek neer te zetten, zodat kinderen er doorheen kunnen bladeren en kunnen lezen als hun interesse hier ligt. Elke kleine of grote dierenliefhebber, zal na het lezen van dit boek heel wat informatie over gif en giftige dieren rijker zijn. Ik durf te wedden dat je na het lezen van dit boek, heel wat nieuwe dingen hebt geleerd.

Reacties op: Gif, gif, gif en nog eens..... GIF!

5
Gif in het dierenrijk - Mátyás Bittenbinder Barend Last
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken