Advertentie

Wat zijn het dikke vrienden, Heertje en Meneertje. En wat zijn ze dol op bouwen! Heertje maakt een toren, Meneertje graaft een kuil. In de hoogte en in de diepte werken ze aan hun eigen huis. Op de bouwplaats drinken ze samen thee. Dan, op een dag, zijn ze klaar. Ze wonen ieder in hun ideale huis maar ze missen elkaar. Samenwonen is toch gezelliger. Maar waar?

“Heertje en Meneertje” is een innemend, filosofisch en humoristisch verhaal over vriendschap. Het verhaal gaat over twee vrienden, Heertje en Meneertje. Beide zijn ze gek op bouwen, daar zingen ze vrolijke liedjes bij, maar ze wilde beide iets anders. Heertje wilde de hoogte in en Meneertje wilde de diepte in. Dus gingen ze ieder hun weg en bouwde ze hun eigen huis. De ene ging naar boven om te bouwen en de andere ging naar beneden om te bouwen. Uiteindelijk waren ze beide waar ze wilde zijn, alleen was dit wel weer erg eenzaam. Ze begonnen elkaar te missen. Hoe moeten ze dit nu oplossen? Als je benieuwd bent naar de creatieve oplossing van Heertje en Meneertje, zul je dit prentenboek toch echt zelf moeten gaan lezen.

De illustraties van Jan van Lierde zijn altijd een feest van herkenning, wat een bijzondere en unieke stijl heeft deze man toch! Het is zeker een aparte stijl, maar juist dat maakt het extra uniek. Dit prentenboek straalt ook echt rust uit. De vormgeving is heel overzichtelijk gehouden, de tekst heeft een heel prettig lettertype en de kleuren van de illustraties zijn zacht en fijn om naar te kijken. Dit prentenboek is gewoon heel mooi in balans. Precies genoeg van alles en daarnaast ook nog een hele mooi boodschap die aanzet tot nadenken. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren, maar soms kun je ieders voorkeuren omzetten tot een mooi geheel. Zo is het in het echte leven ook. Je woont samen met je gezin in één huis, waar je het met elkaar moet doen en het samen gezellig moet maken. Allemaal samen, maar toch heeft ook iedereen zijn eigen ding. Het zoeken naar de gulden middenweg is het eigenlijk, net als in dit verhaal!

“Heertje en Meneertje” is een prentenboek dat geweldig is om voor te lezen, of dat nu thuis is of in de klas, dat maakt niet uit. Na het voorlezen kun je hele mooie gesprekken voeren over het verhaal met kinderen. Wat vinden ze belangrijk in het leven en zijn ze bereid om soms hun eigen dingen in te leveren om daar juist weer andere dingen voor in de plaats te krijgen. Dit prentenboek laat kinderen op een hele mooie manier zien dat je soms dingen inlevert, maar dat dat niet iets negatiefs hoeft te zijn. Dit gehele verhaal hebben Elle van Lieshout en Erik van Os op een hele kindvriendelijke, grappige en fijne manier beschreven. “Heertje en Meneertje” is absoluut een aanrader voor kinderen vanaf vier jaar.

Reacties op: Op zoek naar de gulden middenweg..

24
Heertje en meneertje - Elle Van Lieshout Erik Van Os
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken