Advertentie

Het Magische Eenhoorn Genootschap wijdt zich al eeuwenlang aan het begrijpen en beschermen van de ongelooflijke eenhoornmagie. In “de gouden eenhoorn” onthult het Genootschap nog meer geheimen en legenden rond de majestueuze dieren en hun ontdekkers. Deze acht prachtige avonturen voeren je van Victoriaans Londen over modern New York tot het Himalayagebergte en de diepste oceaan.

Wat een plaatje van een boek is dit tweede boek van het magische eenhoorn genootschap. Een knalroze cover met een eenhoorn erop, afgewerkt met allemaal gouden details. De kaft smaakt direct naar meer en je bent direct nieuwsgierig wat dit boek allemaal te vertellen heeft. Zodra je het boek openslaat, maakt dit je meteen vrolijk. Als eerste vind je weer een brief van de 101e voorzitter, ook wel de auteur van dit boek, Selwyn E. Phipps. En vervolgens beginnen de verhalen over acht nieuwe en geheime eenhoorn soorten en hun ontdekkers.

In “de gouden eenhoorn” vind je weer prachtige kunstwerken van illustraties van verschillende illustratoren. Van mooie sierlijke kaders, illustraties van de eenhoorns en hun leefgebied tot prachtige grote illustraties met spreuken en quotes. Elk van de acht verhalen is in hun eigen thema geïllustreerd, zo hebben bijvoorbeeld “de watermanen” een onderwater thema en ga zo maar door. Dit boek klopt gewoon van voor tot achter. Het is alleen al mooi om de illustraties. Na het lezen van dit tweede eenhoorn boek, ben je ook weer heel wat nieuwe en geheime informatie over eenhoorns rijker.

De verhalen zijn stuk voor stuk erg leuk om te lezen, de ene is nog avontuurlijker dan de andere. Het neemt je mee naar verschillende leefgebieden en verschillende tijden. Natuurlijk prikkelt dit boek ook de fantasie op een hele unieke manier. Want wie zegt dat eenhoorns wel of niet bestaan? Na het lezen van dit boek, twijfel je daar zeker aan. Deze mythische wezens zijn bij kinderen erg geliefd en het is ontzettend tof dat deze boeken er nu zijn. Waarschijnlijk is het wel echt meer een boek voor meisjes, maar de verhalen bevatten genoeg avontuur om er ook als jongen van te kunnen genieten.

In het boek “de gouden eenhoorn” staan ook weer de karaktereigenschappen van elk soort eenhoorn en kun je kijken door middel van een test welke eenhoornfamilie jou het best symboliseert. Natuurlijk staat er ook nog beschreven hoe je lid kunt worden van het magische eenhoorn genootschap, want dat bestaat namelijk echt! Elke eenhoornliefhebber, groot of klein, jong of oud, zal enorm genieten van dit mooie boek!

Reacties op: Geweldig boek voor eenhoornliefhebbers!

1
Het Magische Eenhoorn Genootschap: De gouden eenhoorn - Selwyn E. Phipps
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker