Advertentie

Op een dag verschijnt een mysterieuze driemaster in de haven van het dorp waar Lode woont. Lode herkent in het boegbeeld meteen de geheimzinnige prins over wie hij soms droomt. Als het schip aanlegt vormen de zeilen zich tot een majestueuze circustent. Lode glipt aan boord en volgt vanuit een schuilplek de bijzondere voorstelling. Maar dan gaat alles mis: hij raakt verstrikt in de zeilen en kan het schip die nacht niet meer verlaten. De volgende ochtend blijkt hij getroffen door de vloek van de prins: wie eenmaal aan boord van de prins heeft gedroomd, moet voor altijd aan boord blijven. Lode maakt nieuwe vrienden en leert alles over de raadselachtige geschiedenis van het eeuwenoude schip. Ondertussen gloort er hoop bij de bemanningsleden, want wie weet heeft Lode de sleutel in handen om de vloek van de prins op te heffen…

“Het verlangen van de prins” is een heel fijn sprookjesachtig en meeslepend verhaal. Het neemt je mee op een spannend en mysterieus avontuur op zee. Gedurende het verhaal is het alsof je zelf meevaart op het schip samen met de bemanning. Je voelt de golven, de storm, de onmacht en de spanning tijdens de woede van de prins. In het begin van het verhaal is het allemaal even wennen, maar op een geven moment snap je hoe alles in elkaar steekt. Je merkt hoe de bemanning en de kapitein er het beste van proberen te maken, hoe ze samen overleven, liederen zingen en koken. Maar je blijft de sfeer van hun vloek voelen en de negatieve gevolgen daarvan. Je hebt op een aantal momenten zeker te doen met de bemanning van het schip, maar toch hebben ze elkaar en dat geeft hoop.

Meteen vanaf de proloog weet auteur Marco Kunst de lezer zijn/haar aandacht vast te grijpen. Het is aandoenlijk, aangrijpend en ontroerend en vanaf dat moment wil je blijven lezen en weten hoe dit verhaal af zal lopen voor deze jonge jongen. Het verhaal is verteld vanuit een (alleswetende) verteller en je volgt in het verhaal vooral Lode en natuurlijk ook een beetje de rest van de bemanning. Samen met Lode ontdek je het verhaal, je komt elke keer weer een stapje dichterbij de ontknoping. Het verhaal begint steeds meer vorm te krijgen naarmate je verder komt. De opbouw van het verhaal is mooi chronologisch en aan het einde is alles helemaal duidelijk en sla je het boek met een glimlach op je gezicht dicht. Alles valt op zijn plaatst en dit boek is daardoor een compleet plaatje.

Er komen veel personages voorbij, maar iedereen heeft zo zijn eigen rol en is op zijn/haar plaats in dit verhaal. Dit voorleesverhaal is tot in de puntjes afgewerkt, elk detail staat er met een reden. Daarnaast zijn er nog de prachtige illustraties van Marieke Nelissen die het verhaal net even iets extra’s geven. Een prachtig boek, zowel de uitvoering als de inhoud. Leuk voor kinderen maar zeker ook voor hun ouders!

Reacties op: Een geweldig mooi voorleesverhaal voor jong en oud!

23
Het verlangen van de prins - Marco Kunst
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners