Advertentie

Kitty’s mama is een superheldin en trekt er in de avond op uit om mensen en dieren te helpen en te redden. Kitty weet dat zij ook op een dag haar speciale krachten zal gaan gebruiken. Alleen nu nog niet, de wereld lijkt s ‘nachts nog een beetje te eng. Als die dag dan toch eerder komt dan ze dacht, begint ze aan haar eerste avontuur. Figaro de kat heeft Kitty’s hulp namelijk hard nodig met een mysterieus noodgeval. Kitty voelt gewoon dat ze moet helpen. Is ze dapper genoeg om de duisternis in te gaan voor dit spannende avontuur in de maneschijn?

De cover van “Kitty redding in de maneschijn” is echt ontzettend lief en schattig maar toch ook een beetje stoer. Die drie dingen vind je eigenlijk ook allemaal terug in het verhaal. Het is een ontzettend tof verhaal voor kinderen, helemaal voor kinderen die gek zijn op superhelden of katten. Het verhaal is zeer geschikt om voor te lezen. Mijn zoontje bleef maar zeggen, nog een hoofdstuk mama. Heel fijn als dat het geval is bij een boek.

Door het gehele boek heen vind je ontzettend veel illustraties van Jenny Løvlie. De vormgeving is heel gaaf gedaan. Zo zijn er af en toe zwarte pagina’s met witte letters of een grote maan waar ze dan de tekst in geplaatst hebben. Alles is heel duidelijk en overzichtelijk ondanks dat er veel illustraties zijn. Met voorlezen kun je als ouder jezelf helemaal laten gaan en elke kat een ander stemmetje geven. Voor kinderen die nog niet zo lang zelf aan het lezen zijn is dit een perfect boek. Er staan geen moeilijke woorden in het verhaal en de tekst is vrij simpel gehouden. Ook het lettertype is wat groter en ruimer gehouden, wat natuurlijk voor beginnende lezers erg fijn is.

De schrijfstijl van Paula Harrison is luchtig, duidelijk, gemakkelijk en vlot. Je vliegt door het verhaal heen en eigenlijk is stoppen ook gewoon geen optie. Het is erg fijn om dit verhaal vanuit Kitty te lezen, meteen vanaf het begin heb je al sympathie voor haar. Mede ook omdat ze geen opschepperige superheldin is. Ze is heel nuchter en gewoon. Ze laat duidelijke merken wat ze voelt en denkt en daardoor kunnen kinderen zich ook goed in haar en het verhaal inleven. Op sommige stukken is het ook nog wel een beetje spannend, maar nooit te. Kitty en de katten beleven steeds wel iets waardoor het verhaal ook zeker niet saai begint te worden. Aan het begin van het boek stellen ze Kitty en de katten ook even voor, zo weet je gewoon duidelijk wie je voor je hebt.

Aan het einde van het boek vind je een samenvatting van het volgende boek over Kitty. “Kitty en de tijgerschat” en dat smaakt meteen naar meer. Kom maar op met dat tweede deel! Wat een geweldig en veelbelovend eerste deel was “Kitty redding in de maneschijn”. Gegarandeerd dat groot en klein er veel leesplezier aan dit verhaal zullen beleven.

Reacties op: Stoer en lief verhaal tegelijkertijd!

1
Kitty - Redding in de maneschijn -
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 10,30
E-book prijsvergelijker