Advertentie

Klein Konijn bakt een taart. Maar de bessen zijn op. En zonder bessen geen taart. Dus gaat Klein Konijn op zoek naar bessen. Hij steekt de oceaan over, beklimt bergen en trekt door donkere bossen zonder oog te hebben voor alle gevaren onderweg. Want hij is heus niet te klein en ook niet te koud. En hij is al helemaal niet verdwaald… Of toch wel?

Het prentenboek “Klein Konijn, niet verdwaald” is het debuut van auteur en illustrator John Bond. De luxe kaft met prachtige warme herfst kleuren en met een heel klein zwart konijntje erop, zet meteen al hoge verwachtingen neer. Als je het boeken openslaat weet je eigenlijk direct dat het gevuld gaat zijn met prachtige illustraties.

Dit kleine zwarte konijntje sluit je direct in je hart. Hij wil zo graag taart, maar dan zijn de bessen op. Meteen is het konijntje weg. Hij moet en zal bessen vinden, want hij wil TAART! Heerlijk druk, koppig en in zijn eigen wereld gaat hij dus op zoek. Het kleine konijntje ziet de gevaren van zijn tocht helemaal niet in, hij blijft gewoon doorgaan en stopt niet voordat hij die bessen gevonden heeft. Kinderen kunnen zich heel erg goed inleven in dit konijntje omdat het toch best wel herkenbaar is. Als ze iets willen, gaan ze er ook voor.

De schrijfstijl van John Bond is avontuurlijk, lief, grappig en kindvriendelijk. Het verhaal leest prettig en soepel voor en vooral peuters en kleuters zullen dit verhaal geweldig vinden. Na het lezen van dit prentenboek heb je in elk geval erg veel zin in taart. Het einde is verrassend maar ontzettend grappig, erg leuk bedacht.

De illustraties versterken de tekst op een hele fijne manier, je weet en ziet op deze manier precies wat het kleine konijntje aan het doen is. De illustraties wisselen elkaar mooi af, veel variatie in vorm en maat, maar je kijkt je ogen uit. De illustraties hebben veel details en zijn prettig om naar te kijken. Door de zachte en warme kleuren straalt dit boek een hele lieve en gemoedelijke sfeer uit. Het verhaal is op geen enkel moment saai, dit kleine konijntje beleeft elke pagina weer nieuw avonturen. Dit prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer drie jaar.

Reacties op: Een prentenboek om van te smullen!

5
Klein Konijn - Niet verdwaald - John Bond
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker