Advertentie

Mabel woont in Hotel Zeemeermin – de BESTE plek om te wonen als je een avonturier bent. Er zijn kamers om te onderzoeken en gasten om te bespioneren. En wanneer Madame Badobedah komt logeren, dan zijn er heel veel geheimen om te ontdekken...
Mabel woont samen met haar ouders in het aan zee gelegen Hotel Zeemeermin. Ze houdt graag het komen en gaan van alle gasten in de gaten. Op een dag komt een bijzonder interessante oude dame in het hotel logeren. Er is iets heel verdachts aan haar, met haar bromstem, haar zware koffers en haar schildpad met kraaloogjes. En waarom kent niemand haar ECHTE naam? Er is maar één mogelijk antwoord, besluit Mabel... ze is een SUPERSCHURK!

Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Mabel. Ze is een avontuurlijk, ondernemend en nieuwsgierig meisje met een heerlijk rijke kinderfantasie. Mabel is niet een standaard hoofdpersonage, ze is een beetje apart en verzint met haar fantasie de meest geweldige situaties en verhalen. Juist dat maakt haar extra leuk en bijzonder. Haar gedachten gaan vaak alle kanten op en ze beschikt over een fijne kinderlogica, een manier van denken waar alleen kinderen over beschikken. Doordat je gedurende het verhaal leest wat Mabel denkt en voelt, kun je je goed inleven in haar persoon. Je gaat echt een beetje van haar en haar fantasie houden.

Ook de knorrepot Madame Badobedah is een geval apart. Daar waar je in het begin denkt dat ze een gemene, zeurende en boze oude vrouw is, blijkt later in het verhaal dat ze heel anders in elkaar zit. De klik die Mabel en Madame Badobedah hebben is heel bijzonder en er ontstaat al snel een prachtige en unieke vriendschap. Zo laat dit boek heel mooi zien dat er geen leeftijdsgrens zit aan vriendschap, soms is het er gewoon. Het is iets dat je moet koesteren en waar zuinig op moet zijn. Het is absoluut een tijdloos verhaal, waar zowel jong als oud enorm van zal genieten. Ik denk ook dat dit boek een geweldig verhaal is voor grootouders om voor te lezen aan hun kleinkinderen.

De schrijfstijl van Sophie dahl is luchtig, hartverwarmend en fantasierijk. Direct vanaf de eerst pagina weet ze je te boeien en mee te sleuren dit verhaal in. Ze heeft Mabel heel mooi neergezet en uitgewerkt en je bent elke pagina benieuwd waar het verhaal nu precies heen gaat. Je wilt mee op avontuur met Mabel en je waant je echt in Hotel Zeemeermin. De illustraties van Lauren O’Hara sluiten perfect aan bij de tekst en daardoor zie je alles voor je ogen tot leven komen. Dit boek is een compleet plaatje en auteur en illustrator zetten hier samen een prachtig prentenboek neer. “Madame Badobedah” is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier.

Reacties op: Een prachtig boek vol fantasie en avontuur!

15
Madame Badobedah - Sophie Dahl
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker