Advertentie

Er was eens een boom waaraan kleine meisjes groeiden... Vier meisjes ontmoeten elkaar onder een appelboom en planten het zaadje voor een levenslange vriendschap. Volg hen door de jaren heen, waarin ze opgroeien tot vrouwen.

In “meisjes” volgen we vier totaal verschillende meisjes die al van jongs af aan vriendinnen zijn. Ieder heeft zo haar eigen karakter en haar eigen talenten. Ze steunen elkaar door dik en dun en zijn er op de momenten dat ze elkaar nodig hebben. Natuurlijk is er ook weleens onenigheid, maar uiteindelijk lost dat altijd vanzelf weer op. Door het verhaal heen zie je ze opgroeien naar volwassen vrouwen toe, maar de vriendschap die blijft altijd bestaan. Een heel mooi, aangrijpend en ook hoopgevend verhaal.

De schrijfstijl van Lauren Ace en de illustraties van Jenny Løvlie passen ontzettend goed bij elkaar. Dit prentenboek is echt een compleet plaatje dat gewoon helemaal klopt. Tekst en illustraties vullen elkaar mooi aan en het verhaal komt helemaal tot leven. De schrijfstijl van Lauren Ace is kindvriendelijk en aandoenlijk, je leeft echt met deze vier meisjes mee. Er staan geen moeilijke woorden in de tekst en het leest fijn en soepel voor. Absoluut een aanrader om voor te lezen en de prachtig illustraties samen met je kinderen te bekijken.

De illustraties van Jenny Løvlie zijn heel mooi, rustgevend en lief. Ze heeft gebruik gemaakt van zachte en warme kleuren en dat maakt het heel prettig om naar de illustraties te kijken. Er staan door het verhaal heen zowel grote als kleine illustraties en dat maakt de vormgeving ook wat meer speels. De meeste illustraties spelen zich buiten af en er is daarnaast in de illustraties ook veel gebruik gemaakt van de natuur. Zo zie je veel bomen, planten en bloemen terug in het grootste gedeelte van de illustraties en dat geeft een hele gemoedelijke en prettige sfeer.

Kortom, “meisjes” is een prachtig verhaal met mooie aanvullende illustraties. Absoluut een prentenboek dat bij iedereen in de kinderboekenkast zou moeten staan. Geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer drie jaar.

Reacties op: Prachtig prentenboek, een compleet plaatje!