Advertentie

“Op reis met Mo en Tijger” is een ontzettende stoere verhalenbundel over op reis gaan. De verhaaltjes lopen op AVI-niveau. Bij elk hoofdstuk staat aangegeven welk niveau het betreffende verhaaltje heeft. Door dit boek zelf te lezen, groei je van AVI E3 tot M5.

Mo en Tijger gaan met papa, mama en Mo’s broertje Sem op reis naar het huis van Opa in de duinen. Maar voordat ze kunnen vertrekken moet er nog een hoop geregeld worden. Vervolgens beleven ze onderweg allemaal avonturen. Ze vangen een dief, bezoeken onverwachts een boerderij en krijgen pech met de auto. Zouden ze nu nog wel op tijd bij opa aankomen?

“Mo en Tijger gaan op reis” is een ontzettend leuk boek voor kinderen om zelf te lezen. Natuurlijk kun je de verhaaltjes ook voorlezen of samen lezen. Ze zijn in elk geval ideaal om te oefenen met lezen. Ook is het een top boek om in de klas of in de schoolbibliotheek te hebben. Je kunt er zoveel kanten mee uit, dat zijn voor mij allemaal echt dikke pluspunten. Daarnaast zijn de verhaaltjes precies goed wat lengte betreft, genoeg om een leuk verhaaltje te hebben en niet te lang zodat kinderen hun concentratie verliezen.

Het oog wil natuurlijk ook wat. De illustraties van Gertie Jaquet zijn echt een gave toevoeging aan het boek. De illustraties versterken de tekst waardoor kinderen beter weten wat ze lezen. Alleen maar pagina’s gevuld met tekst, werkt gewoon vaak niet voor de meeste kinderen. Hier en daar zo’n leuke illustraties scheelt dan vaak een hoop. Er zitten een aantal hele grote illustraties in, maar vooral veel klein illustraties die de tekst mooi aanvullen.

De schrijfstijl van Elisabeth Mollema is altijd ontzettend prettig. Vlot en luchtig maar toch met genoeg informatie om een compleet verhaaltje te hebben. Nu zijn dit allemaal korte verhaaltjes die uiteindelijk één groot verhaal vormen, maar eigenlijk zijn de verhaaltjes ook gewoon los te lezen. In het begin van het boek is het lettertype nog iets groter maar eenmaal verder in het boek passen die zich aan naar het niveau.

Mo en tijger zijn ontzettend toffe hoofdpersonages. Kinderen kunnen zich goed en gemakkelijk inleven in hun doen en laten. Iedereen wil toch ook wel zo’n stoer en dapper hondje hebben zoals Tijger. De onderwerpen en situaties zijn ook allemaal heel herkenbaar voor kinderen dat maakt dit boek extra tof. “Mo en Tijger gaan op reis” is absoluut een aanrader voor kinderen vanaf ongeveer een jaar of zes.

Reacties op: Ontzettend leuk boek voor kinderen om zelf te lezen!

3
Mo en Tijger gaan op reis - Elisabeth Mollema
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker