Advertentie

Spinnen alarm geschreven door Nina Dulleck is een boek voor iedereen die iets met spinnen heeft, of juist helemaal niet! Handige tips om minder bang te zijn voor spinnen, wie wil dat nu niet? Allemaal ontzettende leuke, grappige en handige spinnenweetjes, maar ook de allerbeste spinnen (angst) verdwijntrucs. Na het lezen van dit prentenboek, zou je bijna van spinnen houden, haha, of toch niet?

Wat een geniaal onderwerp voor een prentenboek. “Spinnen alarm” is een soort van prentenboek en informatie boek in één. Je leert enorm veel over deze achtpotige wezentjes. De verschillen die ze hebben en ze zijn er echt in alle soorten, maten en kleuren (nog veel meer dan je al dacht). Alles is op een enorme grappige, duidelijke en logische manier vertelt. Kinderen kunnen zich goed inleven in het verhaal en bang zijn mag, iedereen is wel ergens bang voor. Maar toch helpt dit boek om anders naar spinnen te gaan kijken. Niet alleen voor kinderen hoor, alle mama’s hebben er ook echt iets aan!

De vormgeving van “spinnen alarm” is echt mega tof gedaan, verhaaltjes, weetjes, strips, mooie illustraties (groot en klein), uitgewerkte weetjes en ga zo maar door. Kinderen vinden dit geweldig. Ondanks dat ze spinnen misschien eng vinden zullen ze dit boek met veel plezier lezen. De illustraties helpen alles beter te begrijpen, dus ook voor de wat jongere kinderen is dit zeker leerzaam. En even serieus, mijn zoontje geeft op dit moment dus elke spin een naam! Waarom? Dan moet je echt dit prentenboek gaan lezen.

Ook voor in de (kleuter)klas zijn dit soort boeken absoluut een grote hit. Feitjes en weetjes boeken doen het altijd erg goed in de klas. En ja, 1 + 1 is twee.. boeken lezen en tegelijkertijd iets leren, dat maakt elke juf of meester blij. Aan de hand van “spinnen alarm”, kun je met de kinderen praten over angsten, misschien zijn er wel kinderen die bang zijn voor spinnen, of voor ander dieren of dingen. Maar het laat je ook zien dat bang zijn mag en dat sommige dingen misschien minder eng zijn dan je eigenlijk dacht.

Reacties op: Een informatie- en prentenboek in één!

2
Spinnenalarm! - Nina Dulleck
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,95
E-book prijsvergelijker