Advertentie

Ssst! Wees heel, heel stil. De enorm drukke draak ligt eindelijk te slapen. Maar wanneer je de pagina omslaat, zorgt dat voor een zuchtje wind dat de deur dicht blaast met een KLAP! Zal de draak daar wakker van worden? Breng de draak die niet wil slapen naar dromenland. Kriebel, wieg en zing tot de draak heerlijk slaapt.

“Ssst, de draak slaapt” is een ontzettend leuk en origineel interactief prentenboek voor de allerkleinste. Het is een ideaal verhaal om voor te lezen voor het slapen gaan. De grote rode draak slaapt eindelijk en degene die dit prentenboek lezen hebben de taak om haar in slaap te houden. Zo moet je zachtjes praten, stilletjes de pagina omslaan, heel rustig het boek wiegen, kriebelen en een slaapliedje zingen. Jonge kinderen gaan hier helemaal in op en voeren de opdrachten keurig netjes uit. En trots dat ze zijn aan het einde van het boek, als het gelukt is. Of zal er toch nog iets gebeuren waardoor de draak wakker gaat worden?

De schrijfstijl van Bianca Schulze is speels, kindvriendelijk, prettig en vlot. Dit boek is binnen de kortste keren uit en het bezorgd kinderen absoluut een hele hoop leesplezier. Het prentenboek verliest absoluut niet zijn charme nadat je het één keer voorgelezen hebt, het blijft ook na meerdere keren ontzettend leuk. Als voorlezer kun je ook helemaal losgaan, er zijn namelijk geregeld situaties die nogal een lawaai en herrie maken. Laat die pannen maar goed hard op de grond vallen met een hoop gekletter en kabaal en sla maar flink hard op die trommel. Kinderen zullen dit geweldig vinden en zelf ook volop meedoen. Doordat dit boek zo uniek en interactief is, zal dit boek kinderen zeker bijblijven. “Ssst de draak slaapt” zal voor een hoop kinderen hun nieuwe lievelingsboek zijn of worden.

De illustraties van Samara Hardy zijn echt een lust voor het oog. Ze zijn kleurrijk, gezellig en iets wat druk en chaotisch. De pagina’s hebben veel details en zitten ook vol gekkigheid waar kinderen om zullen lachen. Dit alles zal kinderen zeker aanspreken. De illustraties zijn allemaal paginagroot en erg aanwezig, aangevuld met de nodige korte stukjes tekst. Tekst en illustraties vullen elkaar mooi aan en kinderen zullen daardoor helemaal opgaan in het verhaal. “Ssst, de draak slaap” een aanrader voor kinderen vanaf tweeëneenhalf/drie jaar.

Reacties op: Kinderen gaan helemaal op in dit super toffe en interactieve prentenboek!

2
Ssst, de draak slaapt! - Bianca Schulze
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners