Advertentie

Ed wil zijn zusje niet met zijn speelgoed laten spelen. Zijn speelgoed is namelijk niet voor meisjes. En zeker niet met zijn dino's, die zijn toch voor jongens? Maar Ed snapt er helemaal niks van. Want ineens duikt Tess op, zij is een T-Rex met alle kleuren van de regenboog. En een rokje. Maar onderschat haar niet! Ze is net zo groot, woest en fel als alle jongensdino's. Ook meisjesdino's kunnen stoer zijn!

“Tess Rex” is een tof en kleurrijk prentenboek dat laat zien dat met dino’s spelen echt niet alleen maar voor jongens is. Een grappige strijd tussen broer en zus. Ed is van mening dat zijn zusje niet met (zijn) dino’s mag spelen, dat is namelijk echt een jongens ding. Zijn zusje denkt daar compleet anders over, haar fantasie laat Tess Rex tot leven komen en misschien kan ze Ed door deze grote, stoere en woeste meisjesdino wel op andere gedachten brengen. Dit prentenboek is een ontzettende leuke opzet voor de start van een gesprek met kinderen. Zit er voor hun inderdaad verschil tussen jongens en meisjes speelgoed? Kunnen jongens met poppen spelen en meisjes met dino’s of auto’s? enz. Een heerlijk verhaal dus om voor te lezen aan kinderen, zowel thuis als in de klas.

De schrijfstijl van Michelle Robinson is vlot, grappig, speels en kindvriendelijk. Het verhaal is op rijm geschreven en dat is toch altijd wel enorm prettig met voorlezen. De illustraties van Deborah Allwright zijn een hele goede en sterke aanvulling op de tekst. De illustraties knallen echt van de pagina’s af met al die prachtige felle kleuren, alle kleuren van de regenboog komen aan bod. Kinderen zien via de illustraties dit fictieve verhaal voor hun ogen afspelen en kunnen zich op die manier goed inleven in alle gebeurtenissen. De boodschap van dit verhaal is ook supertof, meisjes doen niks onder voor jongens, iedereen mag gewoon zijn zoals ze zelf willen zijn. “Tess Rex” is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar.

Reacties op: Dino's in alle kleuren van de regenboog!

5
Tess Rex - Michelle Robinson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners