“Tot over mijn oren in het plastic” is een non-fictie jeugdboek over ALLES wat met plastic te maken heeft. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het staat in dit boek opgeschreven. Je leest bijvoorbeeld over de geschiedenis van plastic, de voor- en de nadelen, onze veranderende relatie met het materiaal en of we kunnen dromen van een plasticvrije wereld. Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar halverwege de vorige eeuw was iedereen dus razend enthousiast over plastic. Nu zoeken we juist naar manieren om zo min mogelijk plastic te gebruiken. Je vindt zowel goed doordachte vragen, als duidelijke antwoorden in dit boek. Dit boek staat bomvol met feitjes, weetjes en enorm veel informatie over plastic. Het leuke is dat jij jezelf aan het einde van dit boek een echte plasticexpert kunt noemen.

Plastic is een nog altijd groeiend probleem voor natuur en milieu (denk bijvoorbeeld maar aan de plasticsoep). Alle kleine beetjes helpen en ook jij kunt hieraan iets bijdragen. Als iedereen een klein verschil maakt, zorgt dit er uiteindelijke gezamenlijk voor dat we een groot verschil maken. Dit boek is leerzaam, maar zeker niet op een saaie manier. Het is echt leuk om aangestoken te worden door het enthousiasme van plasticexpert Daniël Poolen. Hij vertelt lezers, of je nu oud of jong bent, op een hele boeiende en fascinerende manier over onze lange, intense en soms tegenstrijdige verhouding met plastic. In dit boek biedt hij een originele kijk op dit bijzondere materiaal, met verhalen die mede door de sterke en toffe illustraties van Merel Corduwener tot leven komen. Er staat absoluut een bak aan informatie in dit boek en het is ook vrij dik, je zal het vast niet in één dag uitlezen. Juist elke keer of dag een klein stukje lezen maakt dit boek tot een fijne leeservaring. Heel tof om dit samen met de klas te lezen, bekijken en ontdekken en wie weet zijn er nog nuttige opdrachten (bijv. plastic opruimen op het strand) te koppelen aan dit onderwerp. Misschien kun je er zelfs wel met de klas of misschien wel hele school een gaaf project van maken.

Tip: “Tot over mij oren in het plastic” is een perfect boek voor in de Kinderboekenweek (5-16 oktober) met het thema: GI-GA-GROEN!

Reacties op: Plastic.. plastic en nog eens... PLASTIC!

11
Tot over mijn oren in het plastic - Daniël Poolen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken