Advertentie

Ukkie is de kleinste jak van de kudde. Ze wil het liefst zo snel mogelijk groot zijn en interessante dingen meemaken. Maar hoeveel ze ook eet en haar spieren traint, ze blijft de kleinste jak van allemaal. Mama jak legt uit dat er nog tijd genoeg is om groot te worden. Maar Ukkie blijft diepongelukkig. Tot de dag waarop ze juist iets groots kan doen omdat ze zo heel erg klein is!

De omslag van “Ukkie” trekt meteen de aandacht en je kan dan ook niet anders dan dit prentenboek oppakken om hem verder te bekijken. Als je dit boek eenmaal in je handen hebt en openslaat, ben je verkocht! Iedereen zal verliefd worden op deze kleine jak. Dat komt ook absoluut door de extreem leuke illustraties van Kate Hindley. De illustraties knallen echt van de pagina’s af. Je wordt een soort van overladen met schattigheid.

Het prentenboek heeft een enorme lieve, speelse en avontuurlijke uitstraling en het verhaal is op een hele kindvriendelijke manier geschreven door Lu Fraser. Er staan geen moeilijke woorden in de tekst en het verhaal leest heel soepel en prettig voor. Daarnaast bevat het ook nog een hele mooie boodschap. Je hoeft niet groot te zijn om een echte held te zijn. Het laat ook heel mooi zien dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet of dat je nu groot of klein bent, iedereen is mooi op zijn/haar eigen manier.

De vormgeving van “Ukkie” is ontzettend tof gedaan. Grote en kleine illustraties zijn afgewisseld op een hele speelse manier. Het is een heerlijk winters verhaal, landschappen met sneeuw, bergtoppen, dennenbomen, sjaals en mutsen. Ideaal om “Ukkie” gezellig en knus en onder een dekentje (met warme chocolademelk) samen met de kinderen te lezen deze aankomende herfst/winter. Als je dit verhaal (voor)leest krijg je in elk geval al helemaal zin in de koudere maanden. “Ukkie” is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of drie.

Reacties op: Een leuk winters avontuur!