Advertentie

Heb jij ook weleens terug in de tijd willen gaan met een tijdmachine? Zeggen jouw ouders soms ook dat vroeger alles leuker was? Heb jij ooit gehoord hoe de Romeinen poepten? En wist je al dat buskruit bij toeval werd uitgevonden? Je leest er álles over in “Van rare ridders tot vechtende Vikingen”!

“Van rare ridders tot vechtende Vikingen” is de kinderboekweekspecial van dit jaar (2020). Het is een ontzettend grappig en leerzaam prentenboek met versjes over de geschiedenis. Zo staan er onder andere versjes in over buskruit, de Romeinen, ridders, kastelen en over het eerste bezoekje aan de maan. Het zijn hele gevarieerde versjes maar gaan allemaal over dingen die belangrijk waren in de geschiedenis. Leuk om op deze manier stil te staan bij toch wel belangrijke gebeurtenissen voor de wereld.

Alle versjes zijn op rijm geschreven, wat ontzettend prettig en fijn is, vooral met voorlezen. Marianne Busser en Ron schröder schrijven heel vaak hun verhaaltjes op rijm en daardoor zijn hun boeken ook voor iedereen heel herkenbaar. De illustraties werden gemaakt door Mark Janssen, ook geen onbekende naam in boekenland. “Van rare ridders tot vechtende Vikingen” geeft absoluut een mooi inkijkje in dingen die belangrijk waren in de geschiedenis van de wereld. Alles is op een hele kindvriendelijke en speelse manier vertelt waardoor kinderen alles ook veel beter opnemen.

De illustraties zijn best wel aanwezig en opvallend en versterken de tekst op een hele mooie manier. De versjes komen via de illustraties net iets meer tot leven en kinderen kunnen zich zo bij de verschillende gebeurtenissen een betere voorstelling maken. De illustraties zijn groot en over de gehele pagina’s verdeeld en ze geven altijd weer wat de tekst vertelt. “Van rare ridders tot vechtende Vikingen” is een heel tof boek om in het de klas in het basisonderwijs te gebruiken tijdens de kinderboekenweek.

Reacties op: De kinderboekenweekspecial van 2020 met versjes over de geschiedenis!

4
Van rare ridders tot vechtende vikingen - Marianne Busser Ron Schröder
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners