Advertentie

Als vos de deur opendoet, staat er een dodo voor zijn neus. De dodo collecteert voor alle uitstervende dieren (dus eigenlijk ook stiekem voor zichzelf, want hij is de allerlaatste dodo). De dodo voelt zich opeens niet zo goed en vos nodigt hem uit om binnen even te komen uitrusten. Doet hij dit uit medelijden of is Vos soms iets heel anders van plan? Ook Das en Wasbeer twijfelen aan Vos, want ja, vossen zijn toch valse beesten?

“Vos is een boef” is een prentenboek over een thema dat best wel speelt in de wereld tegenwoordig. Iedereen heeft zo weleens zijn vooroordelen. Iedereen heeft tegenwoordig al snel zijn/haar mening klaar, maar is dit dan ook altijd waar? Soms zien dingen er anders uit dan ze daadwerkelijk zijn. Soms moet je dingen even laten bezinken voordat je meteen je mening eruit flapt. Soms kun je beter met elkaar praten in plaats van je conclusie al meteen te trekken. Dit verhaal vertelt dit op een hele kindvriendelijke en mooie manier. Een verhaal waar zowel jong en oud iets van kunnen opsteken. Een ideaal boek om voor te lezen en samen over te kletsen.

De vormgeving van “Vos is een boef” is heel erg mooi gedaan. Op elke pagina staat bovenaan de pagina een illustratie in een soort van onzichtbare kader en daaronder staat de bijbehorende tekst. Doordat het boek op deze manier ingedeeld is, bewaard het de rust. Het is duidelijk en overzichtelijk, wat erg fijn is voor kinderen. De illustraties versterken de tekst op een hele mooie manier. Doordat kinderen via de illustraties het verhaal ook voor hun ogen zien afspelen, maakt dat alles nog gemakkelijker te begrijpen. De illustraties zitten vol met details en ze hebben prachtige aquarel/waterverf accenten en kleuren die mooi in elkaar overlopen. Door het gebruik van zachte en warme kleuren, toont alles heel kalm en rustig, wat zorgt voor een prettige leeservaring.

De schrijfstijl van Daan Remmerts de Vries is erg vlot, luchtig en grappig. Ik vind zijn humor echt een toevoeging aan dit verhaal. Daarnaast is alles goed te begrijpen voor kinderen. Het verhaal is mooi chronologisch opgebouwd. De conclusie wordt ook niet meteen al aan het begin prijsgegeven, waardoor het nog even duurt voordat de lezer weet of vos nu een boef is of niet. “Vos is een boef” is een erg origineel verhaal dat ook goed in te zetten is in het basisonderwijs. Er zullen gegarandeerd onder begeleiding van de meester/juf mooie gesprekken voortkomen uit dit prentenboek.

Reacties op: Een origineel verhaal over vooroordelen!

8
Vos is een boef - Daan Remmerts de Vries
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99
E-book prijsvergelijker