Advertentie

Vals leven is een op zich staande roman van Pierre Lemaitre, ondertussen toch wel een gevestigde waarde onder de Franse auteurs en daarbuiten.
De opzet van zijn boeken zijn op zijn zachts gezegd origineel te noemen. Maar ze hebben vele troeven, Lemaitre weet hoe hij een plot moet opbouwen met stijgende spanning en hij kan zijn lezers absoluut te boeien.
Wat Sophie meemaakt is niet van de poes, ze zit er helemaal onderdoor en is zo labiel als maar kan. Uit de flaptekst kan je opmaken dat er misschien wel eens iets anders aan de hand zou kunnen zijn, maar hoe je dit zou moeten rijmen blijft een groot vraagteken, tot in het tweede deel van het boek. Dit deel overlapt het eerste deel en leest een stuk trager. Als je dan uiteindelijk aan de twee kleinere laatste delen van het boek bent aanbeland, wordt het ineens een heel stuk interessanter. Sophie blijkt dan toch geen softie te zijn, een heel andere Sophie dan die je in het eerste deel hebt leren kennen. Lemaitre tilt het boek op naar een hoger niveau.
Vals leven is een origineel en spannend boek ondanks dat sommige delen wat trager lezen.

Reacties op: Origineel

110
Vals leven (Bruidsjurk) - Pierre Lemaitre
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker