Advertentie

Kwijt is enorm goed opgebouwd met spannende elementen en een sterke verhaallijn met verschillende, eigentijdse thema’s. Het verhaal wordt verteld vanuit meerdere personen en tijden. Door het heen-en-weer springen per persoon en per tijd krijg je stap voor stap meer informatie over oorzaak en gevolgen. Het boek laat een constante spanning zien die vooral gaat over de vraag wat is er twee jaar geleden gebeurd, wie is er door wie in gevaar en hoe ontwikkelt de relatie tussen vader Jim en zoon Vince zich. De personages Jim, Vince en Joris, de vriend van Jim, zijn goed beschreven. In de opbouw is een voor en na te herkennen; wie ze 2 jaar geleden waren en hoe hun relatie was, de verwarring voor beiden na het geheugenverlies van Jim en de informatie die je stap voor stap krijgt over de tussenliggende periode. De ontknopingen vond ik zeer verrassend.

Jim wordt wakker in zijn ouderlijk huis en is twee jaar van zijn geheugen kwijt. Hij snapt niet waar zijn vrouw is, waarom hij niet in Londen woont, waar zijn befaamde patisserie-bedrijf is gebleven en waarom zijn zoon er ouder uitziet en zo anders tegen hem doet. Jim is volledig het spoor bijster.

Kwijt is een boeiend verhaal. Het verhaal is goed en begrijpelijk geschreven. Ik vind dat Sandra sowieso boeiend, realistisch en geloofwaardig schrijft met altijd eigentijdse elementen. Daarnaast zijn er altijd aangrijpende passages, juist omdat zij de ontwikkeling van personages en relaties zo geloofwaardig omschrijft. De hoofdpersonages zijn bijna allemaal mensen waar je mee meeleeft en een beetje van gaat houden.
Ik heb enorm genoten van deze psychologische thriller waar ik meteen ingezogen werd.

Reacties op: Geweldige aanrader!

104
Kwijt - Sandra J. Paul
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95
E-book prijsvergelijker