Advertentie
    Helma Koot Hebban Recensent

Nioma, de novelle die Stefan Tetelepta speciaal voor de Feelgood Club schreef, is een mooie combinatie van feelgood en thriller. Na het eerste hoofdstuk, dat nogal schokkend eindigt, kan je niet meer stoppen met lezen.

Hoofdpersoon is Nioma, die in Stefan’s eerste roman Kismet een bescheiden rol speelt. Zij is spiritueel begaafd en lijdt vanaf het ene op het andere moment aan een onverklaarbare vermoeidheid. Samen met haar vriendin Sam probeert ze te achterhalen waar die vandaan komt. Dat er lichamelijk niets mis met haar is, wordt al snel duidelijk. Het heeft te maken met haar spirituele vermogen en ze ontdekken dat iemand haar hulp heel hard nodig heeft. Het wordt een race tegen de klok die niet helemaal zonder gevaar is.

Stefans schrijfstijl is ook in dit verhaal heerlijk om te lezen. Hij slaagt erin om in een beperkt aantal pagina’s geloofwaardige personages neer te zetten. Het zijn geen standaard personen, want bjvoorbeeld Nioma is Chinees, lesbisch en spiritueel. Verder weet hij het verhaal zo op te bouwen dat het vanaf het eerste hoofdstuk je volledige aandacht opeist en die vast weet te houden tot de ontknoping. Het enige minpuntje is dat het veel te snel uit is.

Het verhaal is hier te lezen: https://www.hebban.nl/spot/feelgoodclub/nieuws/zomerverhaal-van-stefan-tetelepta

Reacties op: Mystieke feelgood thriller

35
Nioma - Stefan Tetelepta
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker