Als je het idee hebt, dat je vaker op deze aarde hebt rondgelopen en meer wil weten over jouw levensopdracht, dan is ‘Gids voor oude zielen’ een interessant boek om te lezen. De auteur – Ainslie MacLeod – is medium en richt zich in zijn mediumschap vooral op het onderzoeken van vorige levens om zo het doel van je huidige leven te ontdekken. In dat laatste ligt de toegevoegde waarde van dit boek.

De auteur schetst tien zielsniveaus; zielen op niveau 1 leven een simpel leven en voelen geen enkele ambitie. Ze worden gekenmerkt door naïviteit. Zit je als ziel op niveau 10 dan heb je een sterk empathisch vermogen richting anderen en het gevoel dat je alles wel een keer gehoord en gezien hebt. Vervolgens somt de auteur tien zielstypen op waarin je jezelf ongetwijfeld zult herkennen, van helpers tot denkers en hervormers. De bijbehorende oefeningen helpen je om te voelen wat bij jou resoneert.

Interessant wordt het als de auteur ingaat op angsten, overtuigingen en lichamelijke klachten waar geen duidelijk aanwijsbare oorzaak voor is te vinden, zogenaamde ‘achilleshielen’. Door voorbeelden aan te dragen maakt hij duidelijk wat de impact van vorige levens op je huidige leven kan zijn. Wederom helpen de oefeningen om je intuïtie in te zetten en na te gaan waar in een vorig leven jouw angst, overtuiging of achilleshiel vandaan komt. Zodra je ziel beseft dat de oorzaak in een vorig leven ligt, wordt je angst, overtuiging of achilleshiel veelal direct minder, zonder dat je je er zelf al bewust van bent.

Naast bovenstaande gaat de auteur in op karma, soulmates, de impact van vorige levens bij kinderen of je eigen kindertijd en leven vanuit je kracht in plaats vanuit een slachtofferrol.

Meer dan duidelijk wordt hij in het laatste hoofdstuk over ‘peace, love and understanding’; drie van de hoogste waarden van je ziel. Hij benadrukt het belang van het belijden van deze drie waarden, in plaats van er alleen over te praten, zoals te veel mensen doen. Hij is daarnaast groot voorstander van ‘praktische spiritualiteit’: maatschappelijke en politieke betrokkenheid, het verschil maken in het leven en lot van anderen in plaats van ‘al mediterend hoog op een berg een zalige afstand creëren tot de rest van de mensheid’.

Reacties op: Gids voor oude zielen; over het ontdekken van je levensopdracht

4
Gids voor oude zielen - Ainslie Macleod
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken