Advertentie

De Zwendelprins is het verhaal van Simran, een keukenbediende in het paleis van de Maharadja, die alle verhalen en nieuwtjes opslaat en dolgraag buiten de muren van het paleis op avontuur gaan. Die kans (nou ja, kans) krijgt ze, als ze onverwacht stuit op een diefstal en de dief, de beruchte Zwendelprins, haar als gijzelaar dwingt om mee te gaan, achtervolgd door de soldaten van de Maharadja. Maar als blijkt dat er ook een krachtig amulet is gestolen, doet Simran er alles aan om Anders, de Zwendelprins, op andere gedachten te brengen. Maar hij weet niets van een gestolen amulet.
Tegelijkertijd wil ze proberen, nu ze toch buiten de muren van het paleis is, om de verloren zoon van de Maharadja te vinden, die al twintig jaar spoorloos is, en probeert hiervoor de hulp van de Zwendelprins en zijn trawanten in te schakelen.

Wat is dit een ontzettend leuk boek. Het speelt zich af in het Oosten, met alle verhalen en legenden van dien. Simran weet veel verhalen en door de langzaamaan veranderende relatie tussen haar en Anders, wordt het verhaal interessanter en leuker.
Spanning is er ook volop, want niet alleen de soldaten van de Maharadja zitten hen op de hielen, ook anderen willen de amulet om zo die krachten te benutten. Maar wie heeft die? Dat blijft heel lang een grote vraag.

De schrijfstijl is heerlijk, het boek leest goed weg. Door de plotwendingen in het verhaal blijft het boeiend. Simran is een heel leuk personage: dromerig, loyaal en inventief.
De Zwendelprins komt ook heel goed over: iemand die lak heeft aan alles, zich altijd anders voor wil doen, maar door Simran krijgt hij een andere kijk op de wereld en ook op zichzelf.

Ik vond dit een heel erg leuk boek en kan het zeker aanraden!

Reacties op: Een spannende zoektocht

50
De Zwendelprins - Rima Orie
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker