megaspannend

ilonka.audiobooks 01 november 2025
Sam Holland start de Major Crimes Serie met ‘De Echoman’ waarin Jessica Ambrose op de vlucht is voor de politie. Ze wordt verdacht van het in brand steken van haar woning, waarbij haar echtgenoot is omgekomen en haar dochtertje zwaargewond is geraakt. Haar enige hoop is de gewetenloze rechercheur Nate Griffin, die ervan overtuigd is dat ze onschuldig is. Samen proberen ze de ware toedracht van de zaak te achterhalen.

Wanneer er in korte tijd meer verdachte moorden plaatsvinden, staat de politie voor een raadsel. Dan ontdekken Jess en Nate een link tussen de misdaden: iemand kopieert de moordmethoden van bekende seriemoordenaars uit de geschiedenis. Ze openen de jacht op een dader die zij ‘de Echoman’ noemen en zijn vastberaden hem te stoppen. Maar de Echoman maakt zich alweer op voor een nieuw meesterwerk…

Het verhaal begint sterk met een spannende, tot de verbeelding sprekende scène waardoor je direct geboeid verder wil lezen en blijft lezen. Sam Holland is het pseudoniem van Louisa Scarr, een auteur die psychologie heeft gestudeerd en gespecialiseerd is in thrillers over seriemoordenaars.

Met haar krachtige, pakkende en beeldende schrijfstijl zet ze dit spannende verhaal levensecht neer door de omstandigheden, gebeurtenissen en ontwikkelingen rondom de plaats delicten expliciet te beschrijven. Hierdoor ontstaat er een sinistere sfeer boven het verhaal die me doet denken aan de tv serie Criminal minds waarin de gepleegde moorden ook vaak extreem zijn.

‘De Echoman’ is geschreven vanuit diverse invalshoeken. Hierdoor krijgt de lezer een goed beeld van het verhaal en word je geprikkeld door de vele mogelijke verdachten die langskomen. De personages zijn boeiend en goed uitgewerkt. Het team werkt non stop aan deze zaak maar ze hebben ook nogal wat privéproblemen. De 'Echoman' heeft ook een interessant verleden.

In volle vaart dendert het verhaal op de ontknoping af. In de laatste twee uren zijn er nog maar een paar verdachten over. De uiteindelijk afronding van het verhaal is spannend, totaal onverwacht en ook nog voorzien van een onverwachte wending, geweldig!

Na het lezen van ‘De Countdown Killer’ ben ik opnieuw begonnen aan deze serie. Het is eigenlijk nog leuker om met alle info uit deel 1,2,3 en 4 de verhalen opnieuw te lezen. Je bekijkt alles net even anders. Sam Holland is wat mij betreft een van de beste thrillerauteurs. Haar verhalen zijn megaspannend, voorzien van interessante personages binnen een bijna niet te bevatten verhaallijn, ik hou er van!

Meer recensies van ilonka.audiobooks

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.