Advertentie

Verzwegen trauma

Eerste druk 2019
Uitgeverij LetterRijn
Auteur Melissa Skaye
Bladzijden 284
Isbn 978-94-918758-9-2

Melissa Skaye is auteur van de VT-thrillerreeks. Verzwegen trauma is et zesde deel met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol. Ook is zij auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago. Samen met J.Sharpe schreef zij de thriller Meedogenloos. Ze heeft diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd. Melissa woont samen met haar man en twee kinderen in Hoorn.

Verzwegen trauma begint meteen met een gruwelijk proloog. Een man wordt wakker en mist zijn onderbenen. Meteen voel ik met weer thuis in de schrijfstijl van Melissa Skaye. Het boek is goed op zich zelf te lezen. Af en toe krijgt men informatie uit de vorige delen. Wil je echt alles weten uit het leven van Sanne en Luca dan zou ik aanraden de andere delen ook te lezen.

Sanne en Luca worden opgeroepen bij twee gruwelijke zaken. Een man die wakker wordt en merkt dat hij zijn onderbenen mist en al snel blijkt dat hij niet de enige slachtoffer is. De dader blijft actief bovenbenen amputeren en men vreest voor meer slachtoffers. Ook krijgen ze te maken met een moord op een 39-jarige vrouw. Wat is hier gebeurt en waarom de amputaties?

De schrijfstijl is vlot en het leest als een trein. Het heeft niet de tenenkrommende spanning maar wel constant de onderhuidse spanning waardoor je maar door blijft lezen.

Personages zijn erg goed uitgewerkt en de bestaande karakters krijgen meer diepgang. Ook heeft Skaye er meer gevoel in gelegd. Vooral paragnost Will, de vriend van Sanne, leren we goed kennen. Zijn vrouw Elize heeft zelfmoord gepleegd maar Will heeft nooit gelooft in de zelfmoord. Sanne belooft hem dit te gaan onderzoeken maar dit onderzoek zet haar wereld op zijn kop. . Sanne leren we zo van een hele andere kant kennen. Niet alleen maar de harde rechercheur maar ook een vrouw met gevoel en haar verdriet. Het verhaal achter Elize raakt je en je krijgt begrip om het hoe en waarom. (kan niet meer vertellen zonder te spoileren). Ook de onmacht van de slachtoffers raakt je enorm.

Het plot zit goed in elkaar met kleine plotwendingen. De dader blijft lang geheim . We krijgen steeds meer informatie en de lijntjes komen op een verrassende manier bij elkaar. De titel van het boek geeft alles weer en had niet beter gekozen kunnen worden.

Genoten van elke bladzijde en ik kan niet wachten op een volgend verhaal over Sanne en Luca.
Ik geef het welverdiende 4 sterren

Reacties op: Verzwegen Trauma

37
Verzwegen trauma - Melissa Skaye
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,00 Bestel het e-book € 5,99
E-book prijsvergelijker