Advertentie

Namens Vrouwenthrillers mocht ik Nergens veilig van Karen Rose lezen, bedankt Vrouwenthrillers en De fontein romans & spanning voor het recensie-exemplaar.

Karen Rose draait al een hele tijd mee als misdaadauteur, maar toch was Nergens veilig mijn eerste kennismaking met haar. Het is het vierde boek dat zich afspeelt in Chicago, waar we in dit geval rechercheur Aiden Reagan volgen.

Reagan en zijn partner Murphy worden opgeroepen voor een vermeende zelfmoord. Al snel maakt Reagan kennis met Tess Chicotelli, die hij vaag kent van een eerdere zaak waaraan hij heeft gewerkt. Tess is psychiater en wordt vaker door de politie gevraagd om verdachten te evalueren. In het geval van Reagans vorige zaak, verklaarde Tess de verdachte ontoerekeningsvatbaar waardoor deze zijn straf ontliep en in een inrichting opgenomen werd. Reagan is dus, op zijn zachts gezegd, geen fan van Tess en heeft al snel zijn oordeel klaar als alle pijlen naar haar wijzen als de vermeende zelfmoord een moord blijkt te zijn. Er volgen nog een reeks zelfmoorden, waarbij steeds alle aanknopingspunten naar Tess wijzen. Zij was immers de psychiater van al deze patiënten. Al snel blijkt dat dit niet de enige link is en wordt de cirkel rond haar steeds kleiner. Kan Reagan zijn wrok jegens Tess opzij zetten of blijkt Tess toch te zijn wie hij denkt dat ze is?

Het verhaal begint al meteen spannend bij de eerste moord. Er lijkt vanalles mis te zijn, maar wat er allemaal speelt gaat verder dan in eerste instantie gesuggereerd wordt. De personages zijn goed uitgewerkt. Dit zorgt ervoor dat ze tot de verbeelding gaan spreken en je je als lezer goed kan inleven. Ook hiervoor geldt: beoordeel een boek niet aan de hand van de cover, want niets is wat het lijkt.
Volgens zeggen spelen liefde en romantiek een grote rol in de boeken van Karen Rose en dat was zeker in dit boek herkenbaar. Het geeft de personages net iets extra's mee en meer inhoud.

Nergens veilig is een razend spannende thriller, die de lezer meesleept in de zoektocht naar een zeer intelligente moordenaar. Iemand die de politie altijd een stap voor is en daarmee zet Karen Rose de lezer meer dan eens eens op een dwaalspoor. Uiteindelijk komt de waarheid naar boven en die was niet te voorzien.

Reacties op: razend spannend en meeslepend

76
Nergens veilig - Karen Rose
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker