Advertentie
    Janneke Bouwman Hebban Recensent

Justin, Libby en hun dochter Ashlyn Denbe. Een mooi, welgesteld en liefhebbend gezin, woonachtig in Boston. Dat is de buitenkant. Binnen het gezin zijn de verhoudingen danig verstoord door ontrouw van Justin en pijstillersverslaving van Libby (om de nachtmerrie van de ontrouw van haar man te 'vergeten'). 15-jarige Ashlin ziet het met lede ogen aan en doet ook domme dingen, zal later blijken.
Wanneer het gezin ontvoerd wordt, zijn ze enkele dagen op zichzelf en op hun ontvoerders aangewezen. Wat willen de ontvoerders? Geld? Justin's bedrijf onderuithalen?

Met 'Aangeraakt' heeft Lisa Gardner haar faam als uitmuntend thrillerschrijfster weer meer dan waargemaakt. Het verhaal zit ontzettend goed in elkaar, het leest als een misdaadroman, de karakters zijn prima neergezet. De perspectiefwisselingen tussen het ontvoerde gezin en de politiemacht die hen probeert te vinden is mooi verdeeld en houdt de spanning er goed in.
Gardner heeft kans gezien in relatief kort tijdsbestek de personages goed neer te zetten. Hun geheimen, de zakelijke en privékanten van detective Tessa Leoni en rechercheur Wyatt Foster, en daarnaast de langzame ontknoping van de ontvoering met een meesterlijke twist aan het eind; het verhaal zit van voor naar achter prima in elkaar.
Een genoegen om te lezen.

Reacties op: Weer een uitstekend boek van Lisa Gardner

316
Aangeraakt - Lisa Gardner
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 7,95 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker