Advertentie
    Janneke Bouwman Hebban Recensent

Lisa Gardner introduceert in dit boek voor het eerst beide hoofdpersonen, Quincy en Rainie, terwijl ze aan een indrukwekkende zaak werken: op de lagere school in het stadje Bakersville heeft de zoon van de sheriff, Danny, een aanslag gepleegd waarbij de computerlerares en twee mede-leerlingen zijn omgekomen. Rainie is de plaatselijke politie-agent en werkt samen met agent van de staatspolitie, tot op zeker moment ook Quincy erbij wordt gehaald als toezichthoudend special agent van de FBI.

Het verhaal is niet super spannend maar wel intrigerend: wat bezielt een 13-jarige jongen om op een school in het rond te gaan schieten? En waarom is zijn zusje Becky, die op dezelfde school zit, zo bang dat ze zich opsluit in een kast? Gaandeweg worden geheimen zichtbaar en moeten Quincy en Rainie ook persoonlijk diep gaan. Welke rol speelt bijvoorbeeld de moord op de moeder van Rainie toen zij 17 jaar oud was? Er komen steeds meer vragen en het lijkt of de antwoorden steeds verder weg drijven.
De ontknoping is enigszins teveel van het goede, maar dat zij Gardner vergeven omdat dit één van haar eerste boeken is. In latere boeken is de plot beter uitgewerkt - dat leerproces wordt haar gegund. Al met al een prima boek met een interessant en goed uitgewerkt thema. Daarbij is ook de introductie van de interessante hoofdpersonen geslaagd te noemen. Dit duo heeft nog veel voor de boeg, gezien het feit dat de auteur inmiddels meerdere boeken met hen heeft gepubliceerd.

Reacties op: Geslaagde introductie van de hoofdpersonen

34
Het 3e slachtoffer - Lisa Gardner
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker