Advertentie
    Janneke van Geertruy Hebban Recensent

Een vierde deel van de Twin Bridges reeks, deze november is Het hart van een cowboy van Debra Eliza Mane uitgekomen. Zoals Mane zelf omschrijft schrijft ze romans met een yihaa en ook Het hart van een cowboy is er weer eentje om bij weg te dromen.

Becky Morgan heeft eigenlijk helemaal niks. Ja een ruig uiterlijk maar daar blijft het ook bij. Geen huis, geen vrienden, geen werk en geen geld, zo kan je haar leven omschrijven. Wanneer ze bij de Hooters vraagt of ze werkgelegenheid hebben voor haar loopt ze Lucy Jane tegen het lijf. Lucy Jane stuurt haar naar Twin Bridges omdat daar een makkelijke cowboy rond schijnt te lopen met veel geld.

Lucy reist meer uit nieuwsgierigheid dan om het geld af naar Twin Bridges en vindt daar, zij het met excuses, een baantje in the Wagon Wheel en Candace neemt haar in huis. Wanneer ze Nathan Brooks ontmoet valt ze als een baksteen voor hem. De verwarring is groot wanneer ze ontdekt dat Nathan niet degene is die Lucy Jane bedoelde. Tegelijkertijd belemmeren de geheimen het Nathan en Becky samen te komen. Kunnen ze hun geheimen opzij zetten? En heeft Lucy Jane nog wat in petto?

Omdat je terug keert in een wereld die je in de eerste boeken hebt leren kennen met terugkerende personages is het Hart van een cowboy niet een boek om mee te starten. Beter is het om eerst de voorgaande delen te lezen al geeft Mane wel korte flashbacks naar de geschiedenis van de personages. De personages zijn hartverwarmend of weten zichzelf compleet onaantrekkelijk te maken en dat is een compliment voor Debra Eliza Mane.

De schrijfstijl is kort, bondig en toont gevoel: het meeleven en genieten van het verhaal en de schets van Twin Bridges komt goed naar voren. Het is hooguit wat eenvoudig en soms voorspelbaar maar dat mag de pret absoluut niet drukken! Een heerlijke terugkeer naar Twin Bridges die je naar meer doet verlangen.

Reacties op: Yihaa!

9
Het hart van een cowboy - Debra Eliza Mane
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker