Advertentie
    Jeanet VIP Club

Romy Hausmann werkt als freelancer in de tv-wereld en was hoofdredacteur bij een productiemaatschappij. Met het debuut Dag en nacht heeft ze meteen een bestseller in Duitsland te pakken.

Als er een vrouw bewusteloos in het ziekenhuis aankomt lijkt ze verdacht veel op Lena, een vrouw die veertien jaar geleden spoorloos verdwenen is. Als haar ouders langskomen, bewijzen ze dat het niet Lena is, maar wie is ze dan wel?

De man die haar gedwongen gevangen hield, noemde haar Lena en ze moest doen of ze de moeder van de twee kinderen was. De man bepaalde alles, zelfs de tijd waarop ze naar het toilet mogen. Alles is hermetisch afgesloten, ze, de vrouw en de kinderen moeten alles doen zoals hij het opgelegd heeft.

Een zenuwslopende thriller, die je enigszins een naar gevoel geeft, je zou zo willen ingrijpen. Als je denkt te weten hoe zit, volgt er weer een hoofdstuk dat alles op zijn kop zet en dit gaat het hele boek zo door. De personages worden zo goed neergezet dat je hun denkwijze zeer goed voor kunt stellen. Dit is ook zeer goed gedaan, er blijven geen losse eindjes en de vragen die je jezelf stelt tijdens het lezen worden zelfs beantwoord. Zeer knap.

In de korte hoofdstukken worden door middel van onder andere flashbacks het hele verhaal verteld. De hoofdstukken worden aangegeven met de naam van de persoon waar het hoofdstuk over gaat, dit is erg prettig.

Dit boek was op een gegeven moment niet meer weg te leggen en moest uit. Het blijkt net telkens even iets anders te zitten, dan je verwacht. Erg goed gedaan.

Reacties op: Op een gegeven moment niet meer weg te leggen, dan moet het uit

62
Dag en nacht - Romy Hausmann
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99
E-book prijsvergelijker