Advertentie

Ik was erg benieuwd naar dit boek omdat het een samenwerking is tussen twee schrijvers wiens boeken ik graag lees: Cocky van Dijk en J. Sharpe. Ik was dan ook heel nieuwsgierig hoe ik dit verhaal zou gaan ervaren. Ik had vanwege het eerdere werk van beide schrijvers hoge verwachtingen en de schrijvers hebben mij ook deze zeer zeker niet teleurgesteld. Ik ben aangenaam verrast door het resultaat van de samenwerking. De twee schrijvers zijn goed op elkaar ingespeeld qua schrijven, je merkt tijdens het lezen niet dat het verhaal door twee personen is geschreven.

Het verhaal leest prettig en heeft een aangename schrijfstijl. Je leert de wereld waar Zoë leeft goed kennen. Van zowel Facillis als Tenebris krijg je een goed beeld. Facillis vond ik een nare, kille en onpersoonlijke maatschappij. Maar ook Tenebris is niet perfect. Naarmate je verder in het verhaal komt, merk je dat beide maatschappijen zo hun eigen geheimen hebben. Het mooie is echter dat ondanks de grote tegenstellingen er toch ook overeenkomsten blijken te zijn. Het leven is in beide gebieden zwaar en de bewoners van zowel Facillis als Tenebris hebben maar weinig vrijheid, al is het op compleet verschillende gebieden. De sfeer in de schemerzone is onheilspellend, onaangenaam en soms zelfs beangstigend. Ik voelde goed de angst van Zoë als zij het gebied voor het eerst betreedt.

Je leest het verhaal vanuit meerdere personages, Zoë is echter duidelijk het hoofdpersonage. Je leert haar ook het beste kennen. Het is steeds duidelijk welk personage aan bet woord is en in welk gebied het personage zich bevindt, Tenebris, Facillis of de schemerzone.

Ik was onder de indruk van de twee verschillende maatschappijen die zich op één wereld hebben ontwikkeld, puur door de ligging. Beide maatschappijen functioneren goed, maar als Zoë naar aanleiding van de informatie op de chip dieper gaat graven komt ze erachter dat er zowel in Facillis als in Tenebris meer geheimen zijn dan dat zij ooit had kunnen vermoeden.

Schemerzone is een razend spannend en origineel dystopisch verhaal, dat je als lezer continu blijft boeien tijdens het lezen. Het verteltempo ligt hoog, maar dit past goed bij het verhaal. Er gebeuren veel onverwachte en soms schokkende gebeurtenissen, die je van te voren niet ziet aankomen. Tegen het einde wordt het verhaal nagelbijtend spannend, je moet gewoon weten hoe het gaat aflopen.

Dit boek van Cocky van Dijk en J. Sharpe is een geslaagde en bijzondere samenwerking. Het is een fascinerend en intrigerend verhaal en de thema’s die worden besproken, zoals onder andere het hebben van een chip in je hoofd, zou zomaar eens onze eigen toekomst kunnen zijn. Ik hoop dat beide schrijvers nog eens hun krachten zullen gaan bundelen, het kan eigenlijk niet anders dan dat dat weer een succes wordt.

Ik geef Schemerzone graag 4 sterren.

Reacties op: Intrigerend verhaal

10
Schemerzone - Cocky van Dijk J. Sharpe
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95
E-book prijsvergelijker