Advertentie

Derk Visser heeft een leuk boek geschreven over Angel, een jong meisje dat door haar moeder Patty ook wel eens liefkozend Drama Queen wordt genoemd. Het boek valt uiteen in drie delen. Het eerste deel speelt in de periode dat Angel in groep acht zit, het tweede wanneer ze in de brugklas zit en het derde deel wanneer ze vijftien is en een maatschappelijke stage in het ziekenhuis doet.
Het hele boek is geschreven vanuit het perspectief van Angel. Angel groeit op bij haar moeder, haar vader is onbekend. Patty heeft Angel gekregen toen ze nog maar vijftien was, haar eigen moeder was al lang geleden overleden en Patty had geen idee hoe ze een baby’tje in haar eentje moest opvoeden.
Maar dat heeft ze mooi wel gedaan! Helemaal rooskleurig is hun leven niet maar ze zijn wel bij elkaar.
Angel heeft hey niet makkelijk op school, ze is druk, kan zich niet concentreren en heeft een kort lontje. In de klas hoort ze er niet echt bij, niet bij de andere kinderen en niet bij de leerkrachten. Dat verandert wanneer er een nieuw meisje in de klas komt, Kayleigh. Kayleigh en Angel zijn heel verschillend maar trekken toch naar elkaar toe.
Dan verhuist Kayleigh plotseling weer, zonder iets te zeggen, Angel blijft vertwijfeld achter.
Angel gaat hoe dan ook door, ze hanteert daarbij haar eigen normen en waarden die helemaal zo gek nog niet zijn.
Af en toe keert Kayleigh voor even terug in haar leven, waarbij Angel met vallen en opstaan de juiste keuzes weet te maken.
Een prima jeugdboek over een tienerleven dat in eerste instantie uitzichtloos lijkt te zijn.

Reacties op: Ontroerend

72
Drama Queen - Derk Visser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99 Bestel het e-book € 8,99
E-book prijsvergelijker