Advertentie

Olivier en Myrthe zijn de trotse ouders van de tweejarige Sven. De geboorte van Sven heeft wel wat sporen achtergelaten in hun relatie. Net zoals zoveel jonge ouders gaat het wel en wee van Sven voor op hun relatie als geliefden. Om mede daaraan te werken heeft Olivier een weekendje geboekt in een bungalow op een vakantiepark om lekker met zijn gezinnetje te gaan genieten. Al snel krijgen Olivier en Myrthe toch een woordenwisseling en Olivier loopt kwaad weg. Wanneer hij niet terugkeert in de vakantiebungalow wordt Myrthe ongerust. En terecht. Olivier wordt dood teruggevonden onderaan een heuveltje, hij is blijkbaar gevallen en ongelukkig met zijn hoofd op een kei beland.
Het wereldje van Myrthe en Sven staat op zijn kop. Toch hervat Myrthe al redelijk snel haar werk als huisarts, haar remedie om het drama te verwerken.
Ook haar uitgebreide vriendinnengroep helpt haar bij de verwerking van het grote verdriet. Hartsvriendin Linda sleept haar regelmatig mee, niet alleen op een uitje met Sven maar ook naar de kroeg met andere vriendinnen. Haar ouders zijn altijd bereid om op Sven te passen.
Bij het opruimen van de spullen van Olivier, een advocaat, komt ze een dubbelzinnig kaartje tegen van ene Sandra. Zou Olivier een verhouding hebben gehad? Myrthe gaat op onderzoek uit en vindt het telefoonnummer van Sandra in de telefoon van Olivier. Dan gaat deze thriller in sneltreinvaart lopen. Myrthe zoekt Sandra op, hoopt antwoorden te vinden op haar vragen. Maar die antwoorden roepen weer nieuwe vragen op en Myrthe bijt zich erin vast. Keer op keer moet zij haar waarheid rondom hun huwelijk bijstellen. Dan valt er nog een dode in haar omgeving en wordt Myrthe gewaarschuwd om haar neus niet in andermans zaken te steken. Hoewel Myrthe geschrokken is, laat ze toch niet los met alle gevolgen van dien….. Haar ouders en haar vriendinnen zien met lede ogen aan hoe Myrthe zich vastbijt in iets dat zij niet kunnen volgen. Ze maken zich grote zorgen over haar psychische en lichamelijke gesteldheid. Myrthe komst steeds verder alleen te staan in haar queeste terwijl ze de hulp van anderen zo hard nodig heeft.


Mijn mening: Dubbel bedrog is het tweede boek van Julienne Brouwers. Haar debuut heeft ze gemaakt met Nachtdienst (verschenen in 2012 bij Uitgeverij Ellessy). Met dit nieuwe boek heeft ze meer spanning in het verhaal gebracht. Het is dan ook echte thriller. In het begin duurt het even eer het verhaal goed op gang komt, dat komt doordat de auteur de verwikkelingen later in het verhaal moet voorbereiden met het opvoeren van diverse personages. Het hele verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Myrthe. Daardoor is de auteur genoodzaakt om Myrthe veel gesprekken en ontmoetingen met de andere personages te laten hebben. Als de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, kun je als lezer de stappen van Myrthe snappen. De overige personages hebben veel meer moeite om die stappen van haar te volgen en ook dat maakt de auteur geloofwaardig. Een prachtige cover complementeert het boek, deze roept meteen spanning op en je weet ziet ook dat een vrouw een mysterieuze rol speelt, is dat Myrthe? Dat Myrthe bedrogen wordt door Olivier is vrij snel duidelijk, maar waar duidt de titel Dubbel bedrog op? Is er nog meer aan de hand?
Al met al een spannende thriller, eentje die echt wel vier sterren waard is.

Reacties op: Leuke thriller

11
Dubbel Bedrog - Julienne Brouwers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker