Advertentie

Jojo Moye's staat bekend om het schrijven van romans en historische verhalen. Er is dan natuurlijk niets beters om een soort combinatie van de 2 te hebben. Ook de sterrengever was weer een fantastisch verhaal met de harde waarheid.
Vier vrouwen proberen meer kennis te krijgen en brengen veel tijd door met lezen en paardrijden. Echter is dit maar voor een korte duur doordat de vier dames al gauw erg wantrouwd worden door de rest van de burgers.
De rijke mannen proberen er alles aan doen om hun macht te houden, want het kan zowaar mogelijk zijn dat vier vrouwen met hun neuzen in de boeken, ware vijanden kunnen zijn.
Het verhaal speelt zich af in 1937 en het is heerlijk om te lezen hoe de wereld communiceerde zonder te e-mail of een telefoon. De ouderwetse paard en wagen zijn normaal en auto's zijn zeldzaam.
Je leert de personages allemaal goed kennen waardoor je extra veel meeleeft, als er iets gebeurd. Alhoewel de spanningopbouw pas wat later op gang komt.
In de Sterrengever lees je heel goed hoe vrouwen onderdrukt worden door mannen. Het is erg interessant om te lezen dat hoe vier vrouwen, als ze willen, de mannen kunnen verslaan.
Mocht je houden van rauwe, emotionele en spannende verhalen, dan is de sterrengever een grote aanrader om te lezen.

Reacties op: Jojo op dreef

82
De sterrengever - Jojo Moyes
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker