Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

De laatste opdracht

Recensie van:

De laatste opdracht

De grootste intimiteit van de mens is die van het lijden...

Auteur:

Camille Jacobs

(1953)

is een creatieve zestiger met lef en gezond verstand gecombineerd met een vleugje humor.
Hij woont in het Belgie’s Limburg.
Hij startte 30 jaar geleden zijn eerste vennootschap op, Camille cosmetics bvba.
Wat tot heden nog altijd toonaangevend is.
Nadien kwamen er nog andere firma’s bij.

Zijn liefde voor boeken is zijn hobby. Hij verzamelt graag boeken en houdt van schrijven.
Zijn wens om zijn eigen boek te schrijven kwam in augustus 2019 in vervulling.
Zijn eerste boek, de thriller “Wraak” is een bestseller gebleken met uitstekende recensies.
Daardoor volgde al snel zijn tweede boek ‘Dodelijke Afrekening”, gevolgd door “De Waarheid” begin 2021.
Zijn boeken zijn nu in vele boekhandels en bibliotheken te vinden.

Wijze van lezen:

Recensie-exemplaar ontvangen van de auteur zelf in ruil voor mijn recensie.

Uitgeverij: Ellimac

Genre: thriller

Cover en flaptekst:

Bloedspetters sieren de cover. Rechts het silhouet van een welgevormde  vrouw. Schaduwen op een stenen vloer. Rode letters geven voor mij spanning aan, onheil. Maar ook maakt het me nieuwsgierig.

Quote:

Mooie tekst:

Iets wat ongewenst is, komt meestal ook onverwacht.

Het verhaal:

Twee mannen, Ronny en Ray, besluiten na een paar avonden in het café hun leven een drastische wending te geven. Alles gaat goed, ze laten het verleden achter zich en starten samen een detectivebureau. Maar dan gebeurt er iets dramatisch. Onverklaarbare moorden volgen elkaar op. Ook zij raken erbij betrokken.

De inspecteurs Erik en Freddy vinden geen enkel verklaarbaar motief. Tot ze met hun neus op de feiten worden gedrukt.

Mijn leesbeleving:

Dit boek las ik in minder dan twee dagen uit. Opnieuw een verrassend en unieke thriller. Als lezer puzzel je vanaf het begin mee waar de gebeurtenissen in dit verhaal naartoe leiden.

Een intrigerend, eerst laagdrempelig inkijkje in iemands psyche die al snel macabere en sinistere vormen aanneemt. Die afwisseling maakt dit verhaal bloedstollend spannend. Je blijft geboeid doorlezen.

In het begin worden de omgeving en de personages uitvoerig voorgesteld. Door de beeldende schrijfstijl voelde het voor mij dat ik overal letterlijk en figuurlijk bij was.

Sommige personages sloot ik in mijn hart terwijl ik andere graag zag verdwijnen. Die haalden het bloed onder mijn nagels vandaan. Ook dat geeft de kwaliteit van deze auteur aan.

De gruwelijke hartverscheurende en kille meedogenloosheid grepen mij aan. Ingenieus uitgevoerde misdaden zodat zelfs de recherche in het duister tast. De plot zag ik niet aan komen. Net toen ik dacht nu is alles klip en klaar ging het toch weer verder. Onverminderd en nietsontziend. Subliem.

Mijn mening:

Ik geef 5 sterren.

Een uitvoerige opbouw die beeldend is waardoor je gelijk zelf aanwezig bent in het verhaal. De personages zijn gedetailleerd uitgewerkt en ze kwamen voor mijn ogen tot leven.

Bij sommige was aanzien, macht en veel geld het allergrootste goed. Terwijl anderen met het hart en hoofd op de juiste plek genoegen namen met geluk zit in een klein hoekje.

De innerlijke worstelingen van de menselijke psyche worden tastbaar verwoord. Pijnlijk en ongrijpbaar. Schijnbaar onschuldig maar des te meer grimmig en fatalistisch. Diepe wonden worden geslagen die nooit meer zullen helen.

Wederom heb ik genoten van het schrijftalent van Camille Jacobs. Ik ben nieuwsgierig naar zijn nieuwste boek De naakte man. Een inleiding achterin dit boek smaakt naar meer.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van JNKingmaPostmaBoekenpearls76